De 15-jarige Levi de Weerd (links) speelt voor Vitesse en is momenteel de beste FIFA-speler ter wereld.
Volledig scherm
De 15-jarige Levi de Weerd (links) speelt voor Vitesse en is momenteel de beste FIFA-speler ter wereld. © Vitesse

15-jarige FIFA-speler van Vitesse beste van de wereld

Levi de Weerd (15) is op dit moment de beste FIFA-speler ter wereld. Van de 150 wedstrijden die de esporter van Vitesse dit jaar in de Weekend League speelde, verloor hij er slechts twee.

Professionele FIFA-spelers doen elk weekend mee aan de Weekend League, waarbij ze online 30 potjes FIFA spelen. Na vijf van deze weekenden is De Weerd nu koploper van dit wereldwijde klassement op de PlayStation. „Echt heel vet hoor,” reageert het jonge talent.

De Weerd laat zich al enige tijd nadrukkelijk zien in de FIFA-wereld. Eind 2019 nestelde hij zich al in de top 50 van de ranglijst. Zijn eerste plaats is voor hem een bevestiging: „Ik merkte dat ik de afgelopen tijd steeds beter ging spelen en mij kon meten met de absolute wereldtop.”

Nog geen eDivisie

Een stap hogerop is momenteel nog niet mogelijk, omdat Levi de Weerd nog geen 16 is. „Daarom mag ik nog niet meedoen aan de eDivisie en grote internationale toernooien. Ik wil me dit jaar blijven ontwikkelen zodat ik volgend jaar direct mee kan doen voor de grote prijzen.”

Onderdeel van die ontwikkeling is het analyseren van verloren wedstrijden. „Mijn verdediging moest beter, dus daar heb ik samen met mijn coach aan gewerkt. Inmiddels heeft dat al tot dit resultaat geleid.” 

De coaching van het jonge talent is in handen van Team Gullit, het Nederlandse esports-team van oud-voetballer Ruud Gullit. Eerder dit jaar boekte Olle ‘Ollelito’ Arbin onder deze vlag ook al succes. De Zweed won een groot internationaal FIFA-toernooi en 45.000 euro.