Bryan Hessing (links) en Lev Vinken van Heracles Almelo zijn topfavorieten voor de eindoverwinning in de eDivisie.
Volledig scherm
Bryan Hessing (links) en Lev Vinken van Heracles Almelo zijn topfavorieten voor de eindoverwinning in de eDivisie. © eDivisie, Jeroen Weimar

‘Ajax en Heracles grote favorieten, Willem II gevaarlijke outsider’

edivisieOp 15 februari zijn de finales van de eDivisie. Acht teams strijden dan in AFAS Live om een prijzenpot van 50.000 euro. Volgens FIFA-specialist Martijn Rijnbeek van Esports Club zou Willem II kunnen verrassen, maar zijn Ajax en Heracles topfavorieten.

Volgens Rijnbeek wint in FIFA niet altijd de gedoodverfde winnaar. „In dit voetbalspel kan iedereen van elkaar winnen,” legt Rijnbeek uit. „Heracles en Ajax zijn de favorieten, maar het zou mij niet verbazen als Willem II er met de winst vandoor gaat.”

De ploeg uit Tilburg was in het reguliere seizoen namelijk ook al erg sterk. „Willem II is een van de positieve verrassingen van dit seizoen,” vertelt de redacteur van Esports Club. „Naarmate de competitie verstreek kwamen ze steeds beter in vorm en versloegen ze sterke ploegen als Ajax en Feyenoord. Dat kan nu dus ook.”

Seizoensafsluiter

De finales zijn de afsluiter van het reguliere seizoen met zeventien speelrondes. Ajax en Heracles Almelo werden respectievelijk eerste en tweede, waardoor ze direct een plek bemachtigden in de finales. FC Utrecht, ADO Den Haag, PEC Zwolle, PSV Eindhoven, Willem II en FC Groningen kwamen als beste uit de play-offs en strijden mee om de hoofdprijs.

AFAS Live met publiek

De finales worden voor het eerst voor groot publiek gespeeld. De AFAS Live in Amsterdam wordt op 15 februari omgetoverd tot een FIFA-arena. Naast de wedstrijden is er ook een FIFA Fanzone, waar bezoekers het op kunnen nemen tegen de esporters uit de eDivisie. Naar verluidt zijn alle spelers daar aanwezig.

Er zijn nog kaarten te koop. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan zijn de wedstrijden ook live te bekijken vanaf 13.15 uur op AD.

Wedstrijdprogramma

Kwartfinale 1 (13.15): PEC Zwolle - FC Utrecht
Kwartfinale 2 (14.15): FC Groningen - PSV
Kwartfinale 3 (15:15): Ajax - ADO Den Haag
Kwartfinale 4 (16.15): Heracles Almelo - Willem II

Halve finales en finale

Halve finale 1 (17.30): Winnaar Kwartfinale 2 - Winnaar Kwartfinale 3
Halve finale 2 (18:30): Winnaar Kwartfinale 1 - Winnaar Kwartfinale 4
Finale (20:00): Winnaar Halve finale 1 - Winnaar halve finale 2