Atari verleent zijn naam aan gaminghotels die vanaf 2020 in Amerika worden gebouwd.
Volledig scherm
Atari verleent zijn naam aan gaminghotels die vanaf 2020 in Amerika worden gebouwd. © GSD Group

Binnenkort kun je gamen en overnachten in Atari Hotels

In samenwerking met gameproducent Atari worden er in acht Amerikaanse staten hotels gebouwd met een gamingthema. Ook dienen sommige hotels als locatie voor esports-wedstrijden.

Atari verleent zijn naam aan de hotels die door Amerikaanse vastgoedontwikkelaar True North Studio en de GSD Group worden gebouwd. Halverwege 2020 start de bouw in Phoenix (Arizona). Later volgen onder andere hotels in Chicago, Las Vegas en San Francisco.

Breed aanbod

De hotels worden, volgens Atari, gamespeeltuinen voor jong en oud. De gebouwen worden niet alleen in thema aangekleed, maar bezoekers kunnen ook een breed scala aan games spelen. Er zijn voldoende consoles beschikbaar, evenals virtual en augmented reality.

Een aantal hotels wordt ook uitgerust met ruimtes en studio’s om esports-evenementen te organiseren en uit te zenden. Daarnaast krijgt iedere vestiging restaurants, een bakkerij, een bioscoop en een fitnessruimte. Het concept is vooral gericht op gezinnen en zakenlui.

Het idee van een game-hotel is niet nieuw. In Amsterdam opende in 2016 The Arcade Hotel, waar je kunt overnachten in thematische kamers, voorzien van consoles zoals PlayStation en Xbox.