PSV Esports en Defusekids staan vanavond tegenover elkaar in de finale van de Dutch League.
Volledig scherm
PSV Esports en Defusekids staan vanavond tegenover elkaar in de finale van de Dutch League. © META

Favoriet PSV tegen titelverdediger Defusekids in finale Dutch League

Dutch LeagueVanavond strijden Defusekids en PSV Esports om de titel in de Nederlandse League of Legends-competitie, de Dutch League. Het is de confrontatie tussen de titelfavoriet en de titelverdediger.

Na negen speelrondes eindigden PSV Esports en Defusekids respectievelijk als eerste en tweede in de Dutch League. De twee teams troffen elkaar in de play-offs, waar PSV met 2-1 te sterk was, maar Defusekids vocht zich via een overwinning op Team THRLL toch nog naar de finale. Nu staan de teams opnieuw tegenover elkaar, dit keer in een best-of-5-format.

Defusekids-toplaner Alois ‘Alois’ Nelissen is opvallend barmhartig over de finale. ,,Ik gun mijn oude teamgenoot Kitty (Sander Everink red.) de winst’’, meldt hij aan Esports Club. ,,Maar ik gun het mijn team nog meer om te winnen en door te gaan naar EU Masters natuurlijk.” Nelissen voelt zelf geen druk voor de finale, maar denkt dat die er bij het team wel is: ,,Ik heb het volste vertrouwen dat ik de beste speler op mijn positie ben, maar op teamplay komen we wellicht iets tekort.”

Quote

Ik gun mijn oude teamgenoot Kitty de winst, maar ik gun het mijn team nog meer

Alois ‘Alois’ Nelissen, Defusekids

Bij PSV Esports is het juist andersom. Midlaner Mike ‘Furuy’ Wils is zelf wel een tikkeltje gespannen: ,,Ik wil zo graag winnen en naar EU Masters, dus ik voel wel een beetje druk. De rest van het team heeft daar, denk ik, minder last van. Zij hebben meer ervaring met dit soort wedstrijden.” Wils verwacht dat dat ook de doorslag zal geven in de finale, ondanks het feit dat Defusekids als enige dit seizoen PSV een keer wist te verslaan. ,,Ik denk persoonlijk dat we 3-1 zullen winnen. Eerder in het seizoen maakten we zelf grote fouten waardoor het fout ging, en in play-offs wisten we niet goed hoe we tegen Alois moesten spelen, maar daar hebben we nu aan gewerkt.”

De finale van de Dutch League is vanaf 18.00 te zien op het Twitch-kanaal van Gamelux.