Jaey Daalhuisen (foto, FC Utrecht) neemt het in de kwartfinale van de eDivisie 2019/2020 op tegen PEC Zwolle.
Volledig scherm
Jaey Daalhuisen (foto, FC Utrecht) neemt het in de kwartfinale van de eDivisie 2019/2020 op tegen PEC Zwolle. © eDivisie

Finales eDivisie bekend: ‘Nog een appeltje te schillen met FC Utrecht’

De laatste play-offs van de eDivisie zijn gespeeld. Na afloop selecteerden spelers zelf hun tegenstander voor de kwartfinales in AFAS Live. Ajax treft ADO Den Haag en PEC Zwolle koos heel bewust voor FC Utrecht.

Ajax, Heracles en PEC Zwolle mochten gisteren zelf hun tegenstander voor de kwartfinales kiezen. Dani Hagebeuk beet namens Ajax het spits af, aangezien de Amsterdammers bovenaan de ranglijst eindigden. De FIFA-veteraan koos zonder te twijfelen voor ADO Den Haag, dat in het vorige onderlinge duel met 3-0 werd verslagen. Bryan Hessing van Heracles Almelo zag daarna in Willem II de beste tegenstander.

Tony Kok van PEC Zwolle had vervolgens de keuze tussen FC Utrecht en PSV en prefereerde de Domstedelingen. „We hebben nog een appeltje te schillen met FC Utrecht. Bij onze vorige ontmoeting scoorden ze in de laatste minuut het winnende doelpunt”, aldus Kok. Jaey Daalhuisen van Utrecht reageerde laconiek: „Tja, kunnen ze proberen toch?”

FC Groningen was laatste in de pikorde en treft het overgebleven PSV.

50.000 euro prijzengeld in AFAS Live

In de finales strijden de acht ploegen tegen elkaar voor een een flink geldbedrag. Op 15 februari wordt er in AFAS Live 50.000 euro verdeeld over de finalisten, waarbij de winnaar er met de helft vandoor gaat.

Kaarten om de finales bij te wonen zijn te koop via de website van de eDivisie. Bezoekers kunnen het ook opnemen tegen de esporters in de daarvoor bedoelde FIFA Fanzone. Naar verluidt zijn daar alle spelers uit de eDivisie aanwezig.

Uiteraard wordt het toernooi ook uitgezonden op het YouTube-kanaal van de eDivisie.

Kwartfinales eDivisie

Ajax - ADO den Haag
Heracles Almelo - Willem II
PEC Zwolle - FC Utrecht
FC Groningen - PSV

Uitslagen eDivisie play-offs dag twee

FC Emmen - PSV 1-1*
Fortuna Sittard - Willem II 2-3
FC Groningen - SC Heerenveen 3-0

*PSV wint op basis van een uitdoelpunt