G2 Esports won de rivalenstrijd tegen Fnatic in de LEC en gaat na zes speelrondes nog steeds ongeslagen aan kop.
Volledig scherm
G2 Esports won de rivalenstrijd tegen Fnatic in de LEC en gaat na zes speelrondes nog steeds ongeslagen aan kop. © Riot Games

G2 Esports blijft Europese League of Legends-competitie domineren

LECNa zes speelrondes in de Europese League of Legends-competitie (LEC) is het duidelijk dat G2 Esports de lijn van vorig seizoen doorzet. Het team versloeg afgelopen weekend aartsrivaal Fnatic gemakkelijk en gaat ongeslagen aan kop.

Er werd vooraf veel verwacht van de onderlinge confrontatie tussen rivalen G2 Esports en Fnatic op zondag, maar al snel bleek dat er weinig spanning in de wedstrijd zat. Na een kleine tien minuten had G2 Esports de voorsprong stevig in handen en de regerend kampioen gaf deze niet meer weg. Fnatic sputterde nog wat tegen, maar kon het tij uiteindelijk niet meer keren.

Dankzij de overwinning op Fnatic steekt G2 Esports nog verder boven de concurrentie uit op het LEC. Een dag eerder werd namelijk ook Rogue verslagen, wat de score van G2 naar 6-0 bracht. Fnatic versloeg op zaterdag hun voormalige coach, de Nederlander Joey ‘YoungBuck’ Steltenpool, die nu actief is bij Excel Esports.

Nederlands succes

De overige twee Nederlanders die actief zijn in de LEC beleefden een geweldig weekend. Fabian ‘Febiven’ Diepstraten en Danny ‘Dan Dan’ Le Comte hengelden, net als vorige week, twee overwinningen binnen. Met hun team Misfits versloegen ze zowel Schalke 04 als Origen. Dankzij vier opeenvolgende overwinningen staat Misfits nu op een gedeelde tweede plaats in de tussenstand.

Uitslagen LEC vrijdag 7 februari

SK Gaming vs MAD Lions 1-0
Misfits Gaming vs Schalke 04 1-0
Fnatic vs Excel Esports 1-0
Team Vitality vs Origen 0-1
Rogue vs G2 Esports 0-1

Uitslagen LEC zaterdag 8 februari

Schalke 04 vs SK Gaming 0-1
Excel Esports vs Team Vitality 1-0
MAD Lions vs Rogue 0-1
Origen vs Misfits Gaming 1-0
G2 Esports vs Fnatic 1-0

Tussenstand LEC na 6 speelrondes

1. G2 Esports 6-0
2. Fnatic 4-2
2. Origen 4-2
2. MAD Lions 4-2
2. Misfits Gaming 4-2
6. Rogue 3-3
6. Excel Esports 3-3
8. SK Gaming 2-4
9. Schalke 04 0-6
9. Team Vitality 0-6