Vorig seizoen won G2 Esports ook al de titel in de LEC ten koste van Fnatic. Dit jaar was er vanwege de coronacrisis geen groot live-evenement.
Volledig scherm
Vorig seizoen won G2 Esports ook al de titel in de LEC ten koste van Fnatic. Dit jaar was er vanwege de coronacrisis geen groot live-evenement. © Riot Games

G2 Esports wint op sokken en slippers Europese League of Legends-competitie

LECIn de meest opmerkelijke setting in de geschiedenis van professioneel League of Legends heeft G2 Esports zondagavond gehakt gemaakt van rivaal Fnatic. Niet in een groot stadion met duizenden toeschouwers, maar op sokken en slippers vanuit hun eigen huis, won de titelverdediger met 3-0.

  1. Ook David Beckham wil profiteren van snelgroeiende markt voor esports

    Ook David Beckham wil profiteren van snelgroei­en­de markt voor esports

    David Beckham (45) gaat zich begeven in de wereld van esports. De voormalig Brits voetbalinternational en sterspeler van onder meer Manchester United en Real Madrid neemt een belang in esportsbedrijf Guild Esports, dat volgens zakenkrant Financial Times via een investeringsronde zo’n 25 miljoen pond hoopt op te halen. Met het bedrijf hoopt Beckham mee te profiteren van de groeiende markt voor esports, die de laatste tijd garen spint door de lockdownmaatregelen.