Het gamegedrag van kinderen kan, zeker in de coronacrisis, confronterend zijn voor ouders. Koen Schobbers, die vroeger zelf professionele gamer was, helpt ouders een handje met een gratis webinar
Volledig scherm
Het gamegedrag van kinderen kan, zeker in de coronacrisis, confronterend zijn voor ouders. Koen Schobbers, die vroeger zelf professionele gamer was, helpt ouders een handje met een gratis webinar © Reuters

Hoe ga je om met een gamend kind? Deze gratis online training biedt hulp

Goed omgaan met het gamegedrag van een kind is voor lang niet iedereen gesneden koek. Daarom organiseert Koen Schobbers, ambassadeur van de RTM Games Week, een gratis webinar voor ouders die wat hulp kunnen gebruiken.

Vooral tijdens de coronacrisis zullen veel ouders geconfronteerd worden met het gamegedrag van hun kind. Bovendien is dit gedrag vaak anders dan normaal, aangezien de maatregelen rondom de crisis ervoor zorgen dat een kind vaker binnen zal zitten. Het kan zo zijn dat een kind dan vaker achter de computer of de gameconsole kruipt. Koen Schobbers helpt ouders een handje om hiermee om te gaan.

Schobbers was vroeger zelf een professionele gamer en speelde op hoog niveau het spel Trackmania. Nu houdt hij zich vooral bezig met het geven van workshops en presentaties om anderen over gamen en esports te leren. Op maandag 18 en donderdag 21 mei geeft Schobbers een gratis webinar ‘Omgaan met je gamende kind in drie simpele stappen’, waar je als ouder leert wat verkeerde methodes zijn en wat juist wél werkt.

Rotterdam Ahoy

De cursus wordt gratis aangeboden in samenwerking met Rotterdam Ahoy. Ahoy was vorig jaar voor het eerst het toneel van DreamHack, een van de allergrootste game-evenementen ter wereld. Bovendien was de evenementenhal ook al in 2016 en 2019 de thuishaven voor de Europese finale van League of Legends.

Bekijk al onze video’s over esports: