Een analist van de Koninklijke Marine schoof eerder aan bij Mijndomein Masters om wedstrijden te bespreken
Volledig scherm
Een analist van de Koninklijke Marine schoof eerder aan bij Mijndomein Masters om wedstrijden te bespreken © PoeHao

Koninklijke Marine doet mee aan CSGO-competitie

De Koninklijke Marine doet mee aan de Mijndomein Masters, een competitie voor Counter-Strike: Global Offensive (CSGO). Vijf militairen nemen het op tegen andere professionele teams.

Het team KM Esports bestaat uit vijf militairen van verschillende afdelingen en speelt op 23 januari zijn eerste wedstrijd. Andere teams in de competitie zijn bekende namen uit de esportswereld, zoals ECV Esports en mCon esports.

De eerste twee seizoenen van Mijndomein Masters werden gewonnen door Defusekids, dat opmerkelijk genoeg dit seizoen niet deelneemt aan de competitie. De derde editie van de competitie krijgt hoe dan ook dus een kersverse winnaar.

Goede doel

Het is voor het eerst dat de marine met een team deelneemt aan de gamecompetitie. Het is echter niet nieuw dat de organisatie zich laat zien in de esportswereld. Eind 2018 verschenen twee analisten al in de live-uitzendingen van de Mijndomein Masters om de gespeelde wedstrijden te bespreken.

In totaal strijden negen teams in de Binckbase Den Haag om een prijzenpot van 7500 euro. Desgevraagd laat de Koninklijke Marine weten dat het eventueel gewonnen geld aan een goed doel wordt gedoneerd.

Mijndomein Masters seizoen drie is live te volgen op het Twitch-kanaal van Inside eSports en op Fox Sports.