In de laatste speelronde van de Dutch League nemen Dynasty en Defusekids het tegen elkaar op.
Volledig scherm
In de laatste speelronde van de Dutch League nemen Dynasty en Defusekids het tegen elkaar op. © META

Laatste speelronde Dutch League kan play-offs nog beïnvloeden

Dutch LeagueVanavond staat de laatste reguliere speelronde van de Dutch League, het Nederlandse League of Legends-toernooi, op het programma. Omstreeks 23.00 uur is de eindstand van de groepsfase bekend en zo ook de play-offs. De bovenste vier teams zijn al zeker van de volgende ronde.

De avond begint direct met een kraker, want Dynasty en Defusekids nemen het tegen elkaar op. Bij winst van Dynasty zijn de scores van beide teams in balans en neemt Dynasty de tweede plaats over van Defusekids op basis van tiebreaker-regels. Het onderling resultaat tussen beide teams is dan namelijk 2-0 in het voordeel van Dynasty.

Als Dynasty van Defusekids verliest, loopt het nog risico om de derde plaats kwijt te raken aan Team THRLL, mits die weten te winnen van mCon esports. Het onderling resultaat tussen Dynasty en THRLL is 1-1, maar THRLL heeft in de tweede helft van het seizoen meer wedstrijden gewonnen dan de concurrent, wat hen het voordeel geeft.

Tot slot is er zelfs nog een scenario waarbij PSV Esports op de laatste speeldag de koppositie vergooit. De titelkandidaat speelt vanavond twee keer tegen Echo Zulu, aangezien de eerste wedstrijd op 11 februari niet door kon gaan vanwege technische problemen. Mocht PSV twee keer verliezen en Defusekids wint van Dynasty, grijpt Defusekids op de laatste speeldag de eerste plaats.

Speelschema Dutch League 10 maart

19.00: Echo Zulu - PSV Esports
20.00: Dynasty - Defusekids
21.00: mCon esports - Team THRLL
22.00: Echo Zulu - PSV Esports