Medic (rechts) is commentator bij de Europese League of Legends-competitie (LEC)
Volledig scherm
Medic (rechts) is commentator bij de Europese League of Legends-competitie (LEC) © Riot Games

League of Legends-commentator Medic: ‘Zelfs ik vind de games soms saai’

Aaron ‘Medic’ Chamberlain is ieder weekend te zien als commentator bij de grootste Europese League of Legends-competitie (LEC). Volgens de 28-jarige Brit brengt dat druk met zich mee, vooral als de games lang duren.

Op de eerste speeldag van de LEC duurden de games gemiddeld 44 minuten. In League of Legends zijn tanks tegenwoordig heel populair en teamfights gaan erg lang door waardoor het saai kan worden.

Het is voor commentatoren als Medic een hele opgave om dergelijke games aantrekkelijk te maken voor de kijker. „Zelfs ik vind de games soms saai om te zien,” vertelt Medic. „Het is dan de kunst om niet teveel offtopic te gaan, maar wel te zorgen dat mensen blijven kijken.”

Kritiek op social media

Tussen de games door verzorgt Medic in de 6 uur durende liveshow samen met zijn collega’s ook aanvullend entertainment. Vorig seizoen werd er een aantal rapbattles opgenomen en dit jaar zelfs een heuse popsong, genaamd I Want the LEC Back! met bijbehorende videoclip. „We proberen de show op die manier ook aantrekkelijk te maken voor mensen die esports niet op de voet volgen.”

Medic en zijn collega’s krijgen vooral op social media kritiek te verwerken over de showelementen die niet direct iets met esports te maken hebben: „Ik mute meerdere gesprekken per week op Twitter, omdat mensen maar wat roepen. Ik besteed er pas serieus aandacht aan als honderd mensen over hetzelfde punt klagen. Zo was ik vroeger bijvoorbeeld veel te hyped, dus daar heb ik aan gewerkt na feedback vanuit de community.”