G2 Esports won het afgelopen seizoen van de LEC door in de finale Fnatic met 3-2 te verslaan.
Volledig scherm
G2 Esports won het afgelopen seizoen van de LEC door in de finale Fnatic met 3-2 te verslaan. © Riot Games

LEC start vanavond met drie Nederlanders

LECDe Europese League of Legends-competitie (LEC) begint vanavond. Er komen drie Nederlanders in actie. Regerend kampioen G2 Esports opent het bal om 18.00 uur tegen MAD Lions.

De LEC is terug van weggeweest. Ruim vier maanden na de laatste officiële wedstrijd begint het nieuwe seizoen van de Europese competitie. Tien teams nemen het in Berlijn wekelijks tegen elkaar op om uit te maken wie de beste is.

Drie Nederlanders

Er zijn drie Nederlanders actief in de LEC. Coach Joey ‘YoungBuck’ Steltenpool en CEO Wouter Sleijffers werken onder de vlag van Excel Esports en Fabian ‘Febiven’ Diepstraten is de midlaner van Misfits Gaming. Namens onze zuiderburen is de Vlaamse Gabriël ‘Bwipo’ Rau de toplaner bij Fnatic.

Regerend kampioen G2 Esports neemt het op tegen MAD Lions, dat vorig seizoen nog Splyce heette. De LEC heeft zelf Fnatic tegen Origen bestempeld als ‘Match of the Week’.

In de LEC spelen alle teams twee keer tegen elkaar. Na achttien speelrondes volgt een play-off waar de zes beste teams strijden om het kampioenschap. De wedstrijden worden op vrijdag en zaterdag gespeeld en zijn te zien op het Twitch-kanaal van de LEC.

Speelronde 1 (24 januari)

18:00: G2 Esports vs MAD Lions
19:00: Team Vitality vs SK Gaming
20:00: Rogue vs Misfits Gaming
21:00: Schalke 04 vs Excel Esports
22:00: Fnatic vs Origen