Max Verstappen is online nauwelijks te verslaan. Maandagavond kon de Nederlander weer twee overwinningen bijschrijven tijdens Real Racers Never Quit.
Volledig scherm
Max Verstappen is online nauwelijks te verslaan. Maandagavond kon de Nederlander weer twee overwinningen bijschrijven tijdens Real Racers Never Quit. © AFP

Max Verstappen domineert het digitale racecircuit van Real Racers Never Quit

Max Verstappen heeft tijdens ronde vier van Real Racers Never Quit wederom beide races naar zich toe weten te trekken. De Nederlander verstevigt daarmee zijn leiding in het algemeen klassement en lijkt zodoende af te stevenen op het kampioenschap.

Na een wat teleurstellende derde ronde, waarin Verstappen met een V8 Supercar niet verder wist te komen dan een vijfde en tiende plek, heeft de Nederlander tijdens ronde vier de draad weer opgepakt met twee overwinningen tijdens Real Racers Never Quit. Op het virtuele Road America circuit pakte Verstappen met een 1:57.830 de pole position voor race één, om vervolgens, voor Sheldon van der Linde en Lando Norris, onbedreigd naar de overwinning te rijden. 

Voor de tweede race moest Max de pole laten aan DTM-coureur Daniel Juncadella, die met een 1:57.763 een kleine twee tienden sneller was dan de Nederlander. Na een spannende eerste ronde lag Verstappen, na foutjes van Juncadella en Norris, echter weer snel op kop. Waar het negen ronden lang wederom een simpele zegetocht leek te worden, wist Juncadella, na een foutje van de Nederlander, in ronde tien toch het gat te dichten.

De twee raakten in een stevig gevecht verwikkeld dat uiteindelijk resulteerde in een aanvaring in de laatste ronde toen Juncadella probeerde Verstappen buiten langs in te halen. Daar was echter te weinig ruimte waardoor de Spanjaard het achterwiel van Verstappen aantikte en vervolgens de muur raakte. 

Doordat schade deze race was uitgeschakeld, bleef de crash voor beide rijders zonder gevolgen en dus kon Verstappen, gevolgd door Juncadella, zijn tweede overwinning vieren. Nummer twee in het klassement, Kelvin van der Linde, pakte uiteindelijk de derde plek.