EU Masters is een van de grootste internationale League of Legends-toernooien. Nederland en België staan vanavond tegenover elkaar.
Volledig scherm
EU Masters is een van de grootste internationale League of Legends-toernooien. Nederland en België staan vanavond tegenover elkaar. © EU Masters

Nederland tegen België op groot League of Legends-toernooi

In de laatste fase van de voorrondes van het League of Legends-toernooi EU Masters vechten Nederland en België vanavond uit wie er naar het hoofdtoernooi mag. Defusekids en Sector One staan namelijk tegenover elkaar in de laatste kwalificatieronde.

Afgelopen maanden streden Defusekids en Sector One respectievelijk in de Dutch League en de Belgian League om de plaatselijke titel, maar vanavond gaat het om het grotere plaatje. EU Masters is een van de grootste internationale League of Legends-toernooien en staat bekend als de plek waar talenten doorbreken. Nadat beide teams het eerste deel van de voorrondes overleefden, werden ze tegen elkaar uitgeloot voor de definitieve kwalificatie.

Defusekids eindigde, enigszins verrassend, bij de voorrondes eerste in hun groep en Sector One tweede. Doordat er bij de loting altijd een koppeling wordt gemaakt tussen een eerste en een tweede plaats kon het scenario zich ontpoppen zoals zich dat nu heeft voorgedaan. Als Benelux zijn we nu wel verzekerd van een team in het hoofdtoernooi, maar de keerzijde is uiteraard dat een van beide teams het onderspit moet delven.

Vanavond spelen Defusekids en Sector One omstreeks 21.00 uur tegen elkaar. Alles is te volgen via het onderstaande Twitch-kanaal van Gamelux.