Nederlander Dan Dan versloeg afgelopen weekend samen met zijn teamgenoten het ongeslagen G2 Esports.
Volledig scherm
Nederlander Dan Dan versloeg afgelopen weekend samen met zijn teamgenoten het ongeslagen G2 Esports. © Riot Games

Nederlanders zorgen voor opschudding in League of Legends-competitie

LECRegerend kampioen G2 Esports was tot het weekend nog het enige ongeslagen team in de Europese League of Legends-competitie LEC. Afgelopen weekend verloor het team echter beide wedstrijden en deelt de topfavoriet de koppositie opeens met twee andere teams.

De meest opvallende nederlaag was die van zaterdagavond tegen Schalke 04. Het team van de Duitse voetbalclub had na zeven wedstrijden alleen nog maar verloren en leek vooraf kansloos tegen titelverdediger G2 Esports. Schalke koos echter brutaal de aanval en kon na ruim veertig minuten de eerste overwinning van het seizoen bijschrijven.

Nederlanders te sterk

Een dag eerder had G2 ook al verloren van het sterk ogende Misfits Gaming. Het team, met Nederlandse Febiven en Dan Dan in de gelederen, won de voorgaande vier wedstrijden en was ook dit weekend niet te stoppen. Nadat ze op vrijdag afrekenden met G2 Esports werd op zaterdag ook nog Team Vitality verslagen.

G2 Esports deelt met een score van 6-2 de bovenste plaats in de ranglijst nu met Misfits Gaming en Origen. Op de voet volgen Rogue, MAD Lions en Fnatic met 5-3 en Excel Esports met 4-4. Team Vitality heeft na acht wedstrijden nog steeds geen punten weten te pakken.

Uitslagen LEC vrijdag 14 februari

MAD Lions vs Origen 0-1
Excel Esports vs SK Gaming 1-0
Team Vitality vs Fnatic 0-1
Rogue vs Schalke 04 1-0
G2 Esports vs Misifts Gaming 0-1

Uitslagen LEC zaterdag 15 februari

Misfits Gaming vs Team Vitality 1-0
SK Gaming vs Rogue 0-1
Schalke 04 vs G2 Esports 1-0
Origen vs Excel Esports 1-0
Fnatic vs MAD Lions 0-1