Door het WK Fortnite van 2019 werd Nederlander Dave 'Rojo' Jong plotsklaps miljonair, maar ook andere Nederlandse gamers doen het goed binnen esports. De 10 best verdienende gamers haalden samen enkele miljoenen euro's aan prijzengeld op.
Volledig scherm
Door het WK Fortnite van 2019 werd Nederlander Dave 'Rojo' Jong plotsklaps miljonair, maar ook andere Nederlandse gamers doen het goed binnen esports. De 10 best verdienende gamers haalden samen enkele miljoenen euro's aan prijzengeld op. © EPA

Nederlandse gamers verdienen miljoenen met esports

Dat er met esports geld valt te verdienen is allang geen geheim meer. Maar om hoeveel geld het nou eigenlijk precies gaat, is niet voor iedereen duidelijk. Hoog tijd om eens in de cijfers te duiken van de Nederlanders die actief zijn in esports. Uit onderzoek blijkt dat onze landgenoten samen enkele miljoenen euro’s aan prijzengeld bij elkaar hebben gesprokkeld.

  1. Eerste offline gametoernooi in Nederland sinds coronacrisis heeft prijzenpot van 1500 euro

    Eerste offline gametoer­nooi in Nederland sinds coronacri­sis heeft prijzenpot van 1500 euro

    De Esports Engineers organiseren op 18 juli een Call of Duty Warzone-toernooi in Den Helder onder de naam Double Shot League 2020. Het is het eerste offline gaming event sinds de richtlijnen omtrent het coronavirus zijn versoepeld. Naast het toernooi is er op deze dag ook de mogelijkheid om naar sprekers te luisteren, influencers te ontmoeten en is het hele toernooi te volgen via een livestream.