PEC Zwolle wint eDivisie en 25.000 euro prijzengeld.
Volledig scherm
PEC Zwolle wint eDivisie en 25.000 euro prijzengeld. © eDivisie

PEC Zwolle wint eDivisie en 25.000 euro: ‘Ik ga mijn rijbewijs halen en op vakantie’

video | eDivisiePEC Zwolle heeft de finale van de eDivisie gewonnen. De nieuwe landskampioenen winnen ook 25.000 euro prijzengeld. De Zwollenaren versloegen in een bloedstollend duel Ajax. PEC Zwolle-speler Tony Kok gaat met het prijzengeld op vakantie en zijn rijbewijs halen.

In de eerste wedstrijd tussen PEC Zwolle-speler Tony Kok en Ajacied Curtis Poole liepen de gemoederen hoog op. Een gelijkspel in reguliere tijd en de verlenging eindigde in een spannende penaltyreeks die werd gewonnen door PEC Zwolle. Poole was duidelijk aangeslagen: „Ik verlies penalty’s altijd op de belangrijkste momenten. Wat een teleurstelling.”

De tweede wedstrijd liep uit op een 1-1 gelijkspel. Na verlenging ging ook de tweede penaltyreeks naar PEC Zwolle. De teleurstelling bij Ajax-speler Dani Hagebeuk was groot: „De goal van Jonas was goed, maar ik domineerde de wedstrijd. Ik verdiende het om te winnen.”

Weg naar de finale

Ajax werd gezien als een van de twee favorieten. Ze versloegen in de halve finale het sterke FC Groningen met 2-1. PEC Zwolle stond in de finale na een verrassende overwinning in de andere halve finale tegen favoriet Heracles Almelo. De Zwollenaren werden in het reguliere seizoen veertiende, maar leken tegen het einde van het seizoen steeds meer in vorm.

Eindstand finales eerste seizoen eDivisie

1. PEC Zwolle
2. Ajax
3-4. Heracles Almelo
3-4. FC Groningen
5-8. FC Utrecht
5-8. ADO Den Haag
5-8. PSV
5-8. Willem II