De officiële onthulling van de PlayStation 5 lijkt steeds dichterbij te komen. Volgens journalist Jeff Grubb is het reveal event van Sony op 4 juni.
Volledig scherm
De officiële onthulling van de PlayStation 5 lijkt steeds dichterbij te komen. Volgens journalist Jeff Grubb is het reveal event van Sony op 4 juni. © REUTERS

‘PlayStation 5 wordt op 4 juni officieel onthuld’

Het lijkt er sterk op dat de officiële onthulling van de PlayStation 5 niet lang meer op zich laat wachten. Jeff Grubb, een doorgaans goed ingevoerde journalist in de game-industrie, meldde dat het zogeheten ‘reveal event’ gepland staat op 4 juni.

Op het forum van ResetEra zei gebruiker Kunjiru afgelopen dinsdag dat hij zo gehoopt had op meer informatie over het reveal event, maar dat hij helaas blijkbaar nog moet wachten.

Jeff Grubb reageerde daar in een kort bericht op en meldde dat dit evenement gepland staat op 4 juni. Grubb is journalist voor GamesBeat, onderdeel van VentureBeat, en heeft waarschijnlijk goede informatie.

Jeff Grubb lijkt authentieke informatie te delen over het PlayStation 5 reveal event op het forum van ResetEra.
Volledig scherm
Jeff Grubb lijkt authentieke informatie te delen over het PlayStation 5 reveal event op het forum van ResetEra. © Screenshot ResetEra

Voorsprong op concurrentie

Bovendien lijkt 4 juni een perfecte datum voor Sony om de PlayStation 5 officieel te onthullen. Dit is namelijk een week voordat E3 plaats zou vinden. De grootste gamebeurs ter wereld is dit jaar afgelast, maar Sony had sowieso al aangekondigd niet aanwezig te zijn op E3.

Een eigen evenement een week voorafgaand aan de E3 past dus perfect in het plaatje en geeft Sony een voorsprong op de concurrentie. Hoewel de gamebeurs geannuleerd is, kan de geplande datum van Sony natuurlijk ongewijzigd zijn.