Fnatic (links) en G2 Esports staan dit weekend in de LEC tegenover elkaar, net als in de finale van vorig seizoen.
Volledig scherm
Fnatic (links) en G2 Esports staan dit weekend in de LEC tegenover elkaar, net als in de finale van vorig seizoen. © Riot Games

Titanenstrijd in Europese League of Legends-competitie

LECDit weekend staat de Europese League of Legends-competitie (LEC) volledig in het teken van de grootste rivalenstrijd van deze regio. Op zaterdag nemen G2 Esports en Fnatic het tegen elkaar op.

De twee organisaties zijn in de geschiedenis van competitief League of Legends in Europa veruit het succesvolst. Qua onderling resultaat zijn de teams enorm aan elkaar gewaagd en internationaal hebben ze zich de afgelopen jaren ook duidelijk laten zien. Dit maakt de confrontatie extra interessant.

Onderlinge strijd

Van de afgelopen tien wedstrijden tussen G2 en Fnatic won G2 er zes. Fnatic heeft op zijn beurt zeven Europese titels, tegen de zes van G2 Esports. Het feit dat deze organisaties samen dertien van de veertien gespeelde seizoenen hebben gewonnen, laat zien hoe dominant ze zijn. Afgelopen seizoen won G2 hun zesde titel nota bene door Fnatic in de finale te verslaan.

Internationale prestaties

Zowel G2 Esports (2019) als Fnatic (2018) bereikte de finale van het WK League of Legends. Beide teams verloren uiteindelijk met 3-0, maar lieten wel zien waar deze twee teams toe in staat zijn.

De vraag is welke van beide teams de strijd dit keer wint. Zaterdag 8 februari begint het schouwspel rond 21:00 uur.

Speelronde 3, vrijdag 7 februari

18:00: SK Gaming vs MAD Lions
19:00: Misfits Gaming vs Schalke 04
20:00: Fnatic vs Excel Esports
21:00: Team Vitality vs Origen
22:00 Rogue vs G2 Esports

Speelronde 3, zaterdag 8 februari

17:00: Schalke 04 vs SK Gaming
18:00: Excel Esports vs Team Vitality
19:00: MAD Lions vs Rogue
20:00: Origen vs Misfits Gaming
21:00: G2 Esports vs Fnatic