Verrassend sterk mCon esports aan de leiding in Dutch League

De eerste speelronde van de Nederlandse League of Legends-competitie Dutch League is gespeeld. Favorieten Defusekids en PSV Esports maakten geen fout en outsider mCon esports sloeg een dubbelslag.

Dinsdag 21 januari is de nieuwe Nederlandse League of Legends-competitie, de Dutch League, van start gegaan. Zes teams maken hierin uit wie het beste League of Legends-team van Nederland is.

In het openingsduel liet mCon esports direct zien uit welk hout ze gesneden zijn. Tegenstander Echo Zulu kwam geen moment in het spel en de voorsprong voor mCon werd alsmaar groter. Zonder al te veel moeite sleepte het team dan ook de eerste overwinning van de avond binnen.

Dynasty bood in de tweede game van de avond wat meer tegenstand en na 15 minuten spelen stond het 2-0 in objectives in hun voordeel. Toch wist mCon het spel volledig om te draaien en was de overwinning na een klein half uur verzekerd.

Niet te hard van stapel

Operationeel directeur Marcel Opperman was niet verbaasd over de start van mCon: „We wisten dat we een goede kans hadden door onze sterke voorbereiding en gingen er dus vol vertrouwen in,” legt hij uit. Toch loopt Opperman niet direct te hard van stapel. „We bekijken het per week. We zien Defusekids en PSV als sterkste teams in de competitie, dus het wordt een mooie uitdaging om die te verslaan.”

Favorieten maken geen fout

PSV en Defusekids worden door velen gezien als favoriet voor de Dutch League. Beide teams wonnen gisteravond van Team THRLL en blijven dus netjes in het spoor van huidige koploper mCon esports. Op 28 januari treffen PSV Esports en mCon elkaar.

Uitslagen Dutch League speelronde 1

19.00: mCon esports - Echo Zulu 1-0
20.00: Team THRLL - PSV Esports 0-1
21.00: mCon esports - Dynasty 1-0
22.00: Team THRLL - Defusekids 0-1

Stand Dutch League na speelronde 1

1. mCon esports (2-0)
2. Defusekids (1-0)
2. PSV Esports (1-0)
3. Dynasty (0-1)
3. Echo Zulu (0-1)
3. Team THRLL (0-2)

Volgende speelronde Dutch League (28 januari)

19.00 PSV Esports - Dynasty
20.00 Echo Zulu - Defusekids
21.00 PSV Esports - mCon esports
22.00 Echo Zulu - Team THRLL

In speelronde 1 van de Dutch League wist mCon esports twee keer te winnen.
Volledig scherm
In speelronde 1 van de Dutch League wist mCon esports twee keer te winnen. © 4Entertainment