Vitesse-speler Tjardo Paliama (rechts) in tranen na uitschakeling in de play-offs van de eDivisie.
Volledig scherm
Vitesse-speler Tjardo Paliama (rechts) in tranen na uitschakeling in de play-offs van de eDivisie. © eDivisie

Vitesse-speler ontroostbaar na uitschakeling in eDivisie

eDivisieVitesse is door PEC Zwolle uitgeschakeld in de play-offs van de eDivisie. De ploeg is daardoor niet aanwezig bij de finales in AFAS Live volgende maand. Vitesse-speler Tjardo Paliama was na afloop ontroostbaar.

In de eerste wedstrijd van het tweeluik tussen Vitesse en PEC Zwolle was de ploeg uit Arnhem kansloos. Tony Kok won namens PEC met 3-0 van Tjardo Paliama. Een achterstand die Vitesse-speler Renzo Oemrawsingh niet meer goed wist te maken in de tweede wedstrijd. Paliama was ontroostbaar na afloop van het duel.

De speler kon zijn tranen niet bedwingen in het interview met eDivisie-verslaggeefster Maddy Janssen. „Ik ben teleurgesteld in mezelf”, zei hij. „Ik ben trots op hoe Renzo het nog geprobeerd heeft.” Tijdens het interview kwamen er massaal steunbetuigingen in de chat van de live-uitzending met veel hartjes en leuzen als ‘Tjardo topper’.

Bloedstollende penaltyserie

Na twee wedstrijden was er nog geen winnaar en werd er een derde duel gespeeld. Toen ook hier geen beslissing viel, moesten er penalty’s genomen worden. En dat werd een bloedstollende serie. Met het hart in de de keel was het Jens van der Flier die namens ADO de wedstrijd en het ticket voor de finales binnensleepte.

Teamgenoot Danny Hazebroek had het ogenschijnlijk moeilijk als toeschouwer. „Ik heb een berg aan ervaring en draai al vier jaar mee in de top van FIFA, ook internationaal. Toch was ik vandaag voor het eerst in mijn carrière echt zenuwachtig.”

Uitslagen eDivisie play-offs dag 1

Feyenoord - FC Utrecht 1-3
VVV Venlo - ADO Den Haag 2-2*
Vitesse - PEC Zwolle 2-3

*ADO Den Haag wint de wedstrijd door de penaltyserie met 3-2 te winnen

Dinsdag 21 januari vinden de laatste drie wedstrijden van de play-offs plaats. Deze zijn live te bekijken op het YouTube-kanaal van de eDivisie. De uitzending begint om 18.00 uur.