Wedstrijd PSV Esports vertraagd door technische problemen

Dutch LeagueDinsdagavond was op meerdere vlakken de meest opmerkelijke speelronde van de Dutch League tot nu toe. Zo won Team THRLL haar eerste wedstrijd van het seizoen, werd Defusekids verslagen en ging PSV tegen Echo Zulu helemaal niet door.

De wedstrijd tussen Echo Zulu en PSV Esports werd na een uur vertraging uiteindelijk afgelast. ,,Wegens technische problemen met de competitieservers waar de Dutch League op wordt gespeeld moest de match tussen PSV Esports en Echo Zulu jammer genoeg worden afgezegd”, licht Moritz van der Lugt, projectmanager van de Dutch League, toe. ,,De match wordt aan het einde van de Spring Split in maart ingehaald.”

Grote verrassing

Voorafgaand aan de problemen werden de twee andere wedstrijden wel gespeeld. Team THRLL wist te winnen van mCon esports en sleepte daarmee de eerste overwinning van het seizoen binnen. Vervolgens verraste Dynasty vriend en vijand door de goede lijn van vorige week door te trekken en Defusekids te verslaan.

Na het verlies van vorige week tegen PSV Esports kreeg Defusekids dus een nieuwe klap te verduren. Coach Fayan ‘Gevous’ Pertijs was na de wedstrijd duidelijk op Twitter en stelde dat dit onderdeel van het proces is. Ook meldde hij dat dit uiteindelijk leidt tot een hoger niveau, maar dat zijn team tot die tijd ‘vast’ zit.

It feels really shit to watch the team underperform. Sadly, the truth is that this is part of the process. And once broken through, next levels of gameplay will be met. But until then. We'll be shit and stuck.

— Gevous (@GevousLoL) February 11, 2020

Uitslagen Dutch League speelronde 5

mCon esports - Team THRLL 0-1
Dynasty - Defusekids 1-0
Echo Zulu - PSV Esports Afgelast

Tussenstand Dutch League

1. PSV Esports (4-0)
2. Dynasty (3-2)
2. Defusekids (3-2)
4. mCon esports (2-3)
5. Echo Zulu (1-3)
6. Team THRLL (1-4)

De vijfde speelronde van de Dutch League zat vol verrassingen, zoals de winst van Team THRLL op mCon esports.
Volledig scherm
De vijfde speelronde van de Dutch League zat vol verrassingen, zoals de winst van Team THRLL op mCon esports. © 4Entertainment