-
indebuurt.nl
Bij deze horecazaken in Enschede bestel je een goede borrelplank
Bij een borrel horen hapjes. Maar waar bestel je een goede borrelplank in Enschede? Bij de hieronder genoemde horecazaken, bijvoorbeeld.Enschede -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Meest gestelde vraag aan mij? ‘Wat is jouw lievelingsbier?’
Dit zal niet als een verrassing komen maar de vraag die mij het meest wordt gesteld is: ‘Wat is jouw lievelingsbier?’ Eén bier vind je altijd terug in mijn antwoord: Orval van abdij Notre-Dame d’Orval. Een trappistenbier uit België en het enige algemeen verkrijgbare bier van deze abdij.Enschede -
PREMIUMKuipers & Kuipers
‘Was dit nou die lekkere wijn die we op vakantie hebben geproefd?’
Een welbekende situatie waarin vast veel lezers zich zullen herkennen. Je bent op vakantie in een wijngebied en besluit een leuk wijnhuis te bezoeken. De zon schijnt, de wijnboer komt in een overall zijn erf op gelopen en vertelt jullie vol passie over zijn leven als wijnmaker. Jullie gaan natuurlijk een aantal wijnen proeven, heerlijk met wat ham en kaas erbij. Genietend van de wijn en de zon besluiten jullie een paar flessen of misschien wel doosjes mee te nemen naar huis.Enschede -
Uit in de regio
Lezersmenu maart 2023: Stoer eten van de grill of de plaat bij Fox in Denekamp
Een proeverij van zeven amuses. Keuze uit drie hoofdschotels: vlees, vis of kip. Glutenvrij of vegetarisch? Bijna alles kan bij restaurant Fox in Denekamp, waar Mark en Corinne Fox en hun witte en zwarte brigade gastvrijheid tot kunst hebben verheven. Je zou er bijna keuzestress van krijgen.Enschede -
PREMIUM
Joann stijgt in de Gault&Millau-gids, Bruut blijft gelijk; Is Enschede toe aan meer top-restaurants?
Enschede prolongeert het aantal koksmutsjes, de ‘sterren’ voor top-restaurants in de stad. Joann en Bruut staan ook dit jaar hoog genoteerd in de Gault & Millau-gids. Mooi, twee toppers in Enschede. Maar is het genoeg voor een stad met de ambitie om op ieder gebied te groeien? „Het is nog wel een beetje karig, ja.”Enschede
-
PREMIUMRECENSIE
Deze ambiance verwacht je in een wereldstad, niet in Lelystad (en de prijs valt ook best mee)
Hoge kwaliteit, zonder poespas. Bij MJ Café in de Bataviahaven in Lelystad kun je hoogwaardig lunchen en dineren, of wat drinken in de wijnbar met charcuterie, oesters en ongeveer 40 biertjes op de tap. En zo heel duur is dat helemaal niet. -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Sanne Kuipers over de trappisten: ‘Bier als vloeibaar brood’
Alle trappistbieren zijn abdijbieren maar niet alle abdijbieren zijn trappistbieren. Volgt u het nog? -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Marleen Kuipers over haar favoriete wijn bij een borrelplank op zondagmiddag: ‘Daar zeg ik geen Chardonnay tegen’
„Ik houd absoluut niet van Chardonnay”. Het is een voorbeeld van een uitspraak die ik wel eens van wijnliefhebbers hoor. Natuurlijk heeft iedereen zijn persoonlijke voorkeuren, maar het is wel zonde om een bepaalde soort helemaal uit te sluiten.
-
Lezersmenu februari
Diner in het bos bij Schenkerij Poortbulten
Tussen de monumentale bomen van het Arboretum in De Lutte staat een glazen tempel: Schenkerij Poortbulten. Een benaming die lekker bekt, maar de lading niet helemaal dekt. Want bij Bas en Marcella Vunderink kun je behalve een bakkie doen en het glas heffen, ook fantastisch eten. -
PREMIUM
Frans op den Bult overgenomen door zevende generatie: ‘Dingen gaan veranderen, maar de bultschnitzel blijft’
DEURNINGEN - Bekende familiebedrijven mogen dan verdwijnen uit Twentse handen, dat geldt niet voor Frans op den Bult. Sterker nog: het wegrestaurant uit Deurningen is sinds deze week in handen van de zevende generatie. „Ons geheim? Blijven praten, ook als het even helemaal prut is.” -
PREMIUMOver de Tong
Bij dit restaurant in Raalte krijgen we een frikandel als voorgerecht, dat kan haast niet misgaan
In 1989 sprongen broers Hans en Benny Poppe met hotel-restaurant De Zwaan in Raalte succesvol in het diepe. Na de hotelschool vergezelt zoon Steve in 2018 de heren. Tijd om de proef op de som te nemen. -
PREMIUM
Vijftig jaar De Heikamp in Ruurlo: ‘Het noodlot bepaalde dat dit een pannenkoekenrestaurant werd’
Vijftig jaar geschiedenis in één afbeelding vangen moeilijk? Dat vonden ze bij De Heikamp in Ruurlo niet. Geef een illustrator de opdracht, laat de tekening op karton drukken en vervolgens in duizend stukjes knippen. Resultaat: een Jan van Haasteren-achtige puzzel waar je niet alleen uren druk mee bent, maar ook lang naar kunt kijken. -
PREMIUMVOOR U GETEST
Coberco verruilt in Enschede de melkbussen voor wijnvaten
ENSCHEDE - In de oude melkhal heeft horecaondernemer Harald Droste een nieuwe uitdaging gevonden. Hier gaat hij ‘koken zonder gekke fratsen’. Tijd voor een bezoekje.
-
PREMIUMKoken & Eten
Een kant en klaar vegan oudjaar
Toen ik veganist werd (in 2014) was het nog echt zoeken naar plantaardige producten in Enschede en omstreken. Mayonaise maakte ik in die tijd nog zelf door zonnebloemolie, sojamelk, azijn, agavesiroop en mosterd met wat zout op te kloppen tot lobbige klodders. Ik bracht mezelf de vaardigheid van het vegan kaasmaken bij en als ik naar een feestje ging nam ik meestal mijn eigen hapjes mee. -
PREMIUM
Gaan Twentse nuchterheid en Zuid-Europese klasse samen bij Restobar Borr in Losser?
LOSSER - De Zuid-Europese keuken, maar dan met Twentse nuchterheid. Het is de droom van Elsemiek de Vries en Bas Breukers. Niet te moeilijk doen, gewoon ongedwongen lang tafelen. Maakt het op 2 december geopende Restobar Borr in Losser het ideaal waar? -
PREMIUMMET VIDEO
Lisa (23) bakt voor het eerst oliebollen in eigen kraam in Enschede: ‘Ik maak ze met de hand, voor wat extra liefde’
ENSCHEDE - Topdrukte in december voor oliebollenbakker Lisa de Vries (23), want ze staat voor het eerst met een eigen kraam bij bouwmarkt Hornbach in Enschede. „Zwaar werk, maar ik doe het allemaal zelf!” -
PREMIUMMet video
Smakenrad in Enschede blijft na nachtelijke storing hele zaterdag dicht: geboekte arrangementen afgezegd
Het Smakenrad in Enschede blijft in elk geval de hele zaterdag gesloten. Het reuzenrad-restaurant strandde vrijdagavond laat plotseling met circa 30 gasten aan boord. Er wordt eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak. De gasten zaten vrijdag zo’n twee uur vast, maar stapten daarna veilig uit.
-
PREMIUMKuipers & Kuipers
Gagel laat je bij volle maan plukken door blote heksen
Als ik tijdens een proeverij mensen vraag naar de ingrediënten van bier, wordt hop vaak snel genoemd. Deze plant geeft met zijn hopbellen aroma en bitterheid aan hedendaagse bieren en is vooral bekend geworden door het gebruik ervan in de hedendaagse IPA’s. Maar vroeger moest je gruit hebben! -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Marleen Kuipers: ‘Voorkom een ‘blauwtje’ tijdens je kerstdiner’
Eerlijk is eerlijk, mij is het ook wel eens gebeurd. Op een sjieke Bordeaux-proeverij in het Krasnapolsky hotel notabene. Na afloop van de proeverij schrok ik van mijn eigen spiegelbeeld. Tanden en lippen compleet blauw, behoorlijk gênant. -
PREMIUMMenu van de maand
Wintermenu als een warme jas bij ’t Oale Roadhoes in Tubbergen
Restaurant ’t Oale Roadhoes in Tubbergen doet voor de vierde keer mee aan het Lezersmenu. Eigenaar Ruud Droste en zijn team kennen hun Pappenheimers. Dit wintermenu past bij die jarenlange vriendschap, als een warme jas.
-
PREMIUM
Restaurants in Enschede met kerst afgeladen vol óf dicht door corona of inflatie: ‘Kosten wegen niet op tegen opbrengst’
ENSCHEDE/BOEKELO - De restaurants die open zijn met kerst, kregen een lawine aan reserveringen. Ondanks de inflatie zijn gasten blij dat ze weer uit eten kunnen met kerst. Toch kiest een deel van de restaurants er bewust voor hun deuren dicht te houden tijdens de kerstdagen: „Zo kan ons personeel ook nog een beetje kerst vieren.” -
PREMIUM
Horecatijgers Bas en Thijs slaan handen ineen en openen nieuwe kroeg in Oldenzaal: ‘We zijn verliefd op dit pand’
OLDENZAAL - De Groote Markt in Oldenzaal krijgt er een nieuwe kroeg bij. Oude rot in het vak Bas Boerrigter en voormalig horecaman Thijs Althanning hebben de handen ineengeslagen voor de opening van een ‘bruisend’ café in de Boeskoolstad. -
PREMIUM3
Sterrenchef gaat ‘kansloze’ uitdaging aan: kun je compleet kerstdiner maken voor 2,50 euro?
Kun je in deze tijd van de broekriem aanhalen een kerstdiner serveren voor een prikkie? De Twentse sterrenchef Lars van Galen gaat de uitdaging aan, op ons verzoek. Een kerstmaal voor een tientje. Lukt hem dat? Ja, dankzij zijn creativiteit. „Dit had ik nooit, maar dan ook nooit verwacht...” -
PREMIUMUit in de regio
Het Smakenrad in Enschede is grootser dan ooit, maar zijn de smaken dat ook? ‘De keuze is niet reuze’
Een gondel omgetoverd tot een privérestaurant. In het Smakenrad is het mogelijk. Dineren, lunchen of borrelen op 70 meter hoogte. Het reuzenrad is grootser dan ooit. Maar zijn de smaken ook zo hemels? Onze foodrecensent Kim Jansen nam de proef op de som. „Het draait om de beleving.”
-
PREMIUMOver de tong
Café Soleil in Enschede slaat gat tussen haute cuisine en het populaire eetcafé
ENSCHEDE - In het oude pand van Café Restaurant De Zon, waar vroeger André van Duijn, wijlen Liesbeth List en Jos Brink een bezoek brachten voor een optreden in de toenmalige Twentse Schouwburg, zijn Jojan Kersbergen en Clemens Kuipers met Café Soleil in het diepe gesprongen. -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Kuipers & Kuipers hebben wel trek in de feestmaand: 12 tips over schuim en bubbels
ENSCHEDE/HENGELO - December betekent ‘hoogseizoen’ voor Kuipers & Kuipers, want bij Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling wordt doorgaans een goed glas wijn of bier gedronken. In aanloop naar al dat klinken, proosten en genieten maken onze biersommelier Sanne en vinoloog Marleen je een beetje wegwijs in hun wereld. En om keuzestress voor te zijn delen ze hun eigen top vijf. -
PREMIUMbinnenkijken
Logeren en ontspannen onder het wakend oog van de apostel en de kerk: het kan ‘bij Jacob’ in Lonneker
LONNEKER - Het is een knipoog naar de naastgelegen Jacobus de Meerdere-kerk: ‘bij Jacob’ is de naam voor de nieuwe horecazaak van de voormalige pastorie en het te verbouwen Savenije in Lonneker. De eerste gasten voor het boetiekhotel aan de Scholten Reimerstraat melden zich op 10 december. „Het kriebelt al”, zegt uitbater en eigenaar Annelie Punte. -
PREMIUMmet video
In de rij voor een broodje Kimchi chicken: lunchroom Frank en Charlie in Enschede is niet te stoppen
In Twente houden we van grote porties en is koffie gewoon koffie. Geen fratsen. Leonie Hulselmans (34) en Nicky Lucius (39) negeerden de goedbedoelde tips en openden samen ontbijt- en lunchcafé Frank en Charlie in Enschede. Het resultaat: mensen staan in de rij voor een broodje Kimchi chicken. Wat is hun geheim? -
PREMIUM
Horecastel Marijn (25) en Tim (26) opent restaurant Lazuli in Enschede: ‘Er is zoveel meer dan alleen jonge kaas’
ENSCHEDE - Een nieuwe aanwinst voor de Enschedese binnenstad. Tim Staal (26) en zijn 25-jarige vriendin Marijn Waanders openen komend weekend hun moderne, chique restaurant Lazuli aan de Van Lochemstraat.