-
PREMIUMOver de Tong1
Sommige gerechten bij Déja Vu in Dijkerhoek zijn zó lekker: die bestel je gewoon nóg een keer
Zeewolde -
PREMIUMOver de Tong
Bij Auberge ’t Asje draait het om de houtskool-ervaring
Het centraal opgestelde kookeiland met een omgekeerde grote badkuip als afzuigdak valt niet te missen: bij binnenkomst in Auberge ’t Asje loop je er bijna tegenaan. Zie hier het opvallende, transparante domein van chef-kok Britney op de Weegh en andere leden van de witte brigade. Eromheen zwermt de zwarte brigade. Wie komt eten, kan de bedrijvigheid volgen.Zeewolde -
PREMIUMrecensie1
Het kloppende hart van Lierderholthuis is uit zijn as herrezen
Verwacht geen culinaire hoogstandjes of onder architectuur geconstrueerde meesterwerkjes. Simpel maar lekker eten is wat je krijgt bij grand café De Wettering. Die eenvoud heeft zijn bekoring.Zeewolde -
17
OPROEP: Wat is jouw uit-tip voor Oost-Nederland? Laat het ons weten!
Welk evenement mogen onze lezers echt niet missen? Heb jij dé tip voor een gezellige, bijzondere of spannende culturele activiteit in onze regio? De Stentor verzamelt uit-tips van lezers en heeft jouw hulp nodig!Zeewolde -
PREMIUMRecensie1
Voor geheelonthouders is het bij Ratatouille in Harderwijk goed toeven
Chef Gerwin Dooijeweerd en gastvrouw Cindy Berkenbosch zijn vorige maand, als nieuwe eigenaren van restaurant Ratatouille in Harderwijk, aan een gezamenlijke toekomst begonnen. Hoe brengen ze het ervan af?Zeewolde
-
PREMIUMRecensie9
Een 9 voor het hoofdgerecht: dit restaurant in Deventer is echt next level Aziatisch
Zeewolde -
PREMIUMRecensie1
Bij N°15 in Hoog Soeren ademt alles sfeer uit zonder kneuterig te worden
De oorsprong van restaurant N°15 in Hoog Soeren gaat terug naar 1966. Leo en Corrie Piek trekken met een dosis horeca- en ondernemerservaring vanuit de Randstad naar de Veluwe, om midden in het Kroonddomein een hotel te beginnen. Na diverse uitbreidingen krijgt het restaurant in 2015 een eigen identiteit.Zeewolde -
PREMIUMRecensie1
Voor etiquette en ingewikkelde amuses hoef je hier niet te zijn, voor liefdevol (en betaalbaar) eten wel
De oorspronkelijke opening van ‘Thuis bij de Jongens’ in Zutphen stond in mei 2022 gepland. Een auto-ongeluk gooit roet in het eten van Henk Fioole en Walid Beggani. Maar in oktober 2022 was het dan toch een feit: een tweede ‘thuis’, met de authentieke Libanese keuken als kloppend hart.Zeewolde
-
PREMIUMRecensie1
In deze elegante villa in Zwolle knalt één gerecht eruit: ‘Ik wil niet dat het opraakt’
Zeewolde -
PREMIUMRecensie
Restaurant Maan in Nijkerk: gedurfde zet van een talentvolle chef
Waar voorheen in de stal de koeien stonden te loeien, zit nu een knus restaurant met landelijke ambiance. Naast landwinkel Maaneschijn in buurtschap Appel bij Nijkerk vinden we chef en eigenaar Alexander van Maanen in restaurant Maan. Hoe logisch kan een naam zijn?Zeewolde -
PREMIUMRecensie1
De Duif in Ruurlo geeft het onpersoonlijke all-you-can-eatconcept een persoonlijk tintje
In de mooie, landelijke omgeving tussen Ruurlo en Groenlo ligt De Duif, multifunctioneel café-restaurant. Lunch, feesten, partijen, outdooractiviteiten en diner; het kan allemaal. Onbeperkt à la carte zelfs. Zoveel gangen als je wil, tot de keuken sluit. Hier komen we vast niet hongerig vandaan.Zeewolde -
PREMIUMRecensie
Bij dit restaurant in Deventer klapt de persoonlijkheid van het bord
Eten wat de pot schaft, dat is het principe van restaurant Carotte in Deventer. En in die pot spelen seizoensgebonden groenten, die het liefst uit de buurt worden gehaald, de hoofdrol. Smaken komen daarentegen uit de gehele wereld. En mensen die écht niet zonder vlees of vis kunnen, hoeven niet te treuren.Zeewolde -
PREMIUMRECENSIE4
In restaurant De Hoofdige Boer voelt het een beetje alsof de tijd heeft stilgestaan
De naam De Hoofdige Boer komt uit een gedicht van A.C.W. Staring over een eigengereide boer. Dat eigengereide lijkt ook voor de derde generatie Holtslag te werken, dit jaar viert het hotel-café-restaurant in Almen namelijk zijn 70-jarige jubileum.
-
PREMIUMRECENSIE
Deze ambiance verwacht je in een wereldstad, niet in Lelystad (en de prijs valt ook best mee)
-
PREMIUMOver de Tong
Bij dit restaurant in Raalte krijgen we een frikandel als voorgerecht, dat kan haast niet misgaan
In 1989 sprongen broers Hans en Benny Poppe met hotel-restaurant De Zwaan in Raalte succesvol in het diepe. Na de hotelschool vergezelt zoon Steve in 2018 de heren. Tijd om de proef op de som te nemen.