Deense spelers zijn ontroostbaar. Inzet: de partner van Christian Eriksen, Sabrina Kvist Jensen, wordt getroost door oud-PSV-spits Peter Möller, die werkt bij de Deense bond.
Volledig scherm
PREMIUM
Deense spelers zijn ontroostbaar. Inzet: de partner van Christian Eriksen, Sabrina Kvist Jensen, wordt getroost door oud-PSV-spits Peter Möller, die werkt bij de Deense bond. © Reuters, EPA

Hoe een horror-incident met Eriksen voor een hartverwarmende regen aan steunbetuigingen zorgde

De voetbalwereld is zaterdag hevig opgeschrikt door een tragisch voorval met Christian Eriksen (29) in de hoofdrol. De Deense sterspeler zakte in elkaar tegen Finland. Na onheilspellende taferelen en een heldhaftig optreden van captain Simon Kjaer haalde iedereen opgelucht adem.

  1. EK-finalist Southgate kreeg brief van Queen Elizabeth: ‘De sfeer is buitengewoon’

    EK-finalist Southgate kreeg brief van Queen Elizabeth: ‘De sfeer is buitenge­woon’

    Engeland moet zondag volgens de statistieken een klein wonder verrichten op Wembley om Italië in de EK-finale te verslaan. Ga maar na: Engeland heeft bij een groot titeltoernooi nog nooit gewonnen van de ‘Azzurri’, die juist nu al 33 wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Toch hoeft de wereldkampioen van 1966 volgens bondscoach Gareth Southgate niet boven zichzelf uit te stijgen om voor de eerste keer de Europese titel te veroveren.