A6 weer vrij na grote stroomstoring Flevoland: treinen rijden pas zaterdagochtend weer

UPDATEDe grote stroomstoring die Flevoland vanmiddag trof was snel opgelost, maar de gevolgen waren nog lang zeer voelbaar. Verschillende wegen - waaronder snelweg A6 - waren afgesloten en verschillende sluizen en bruggen zijn buiten werking. Tot zaterdag 5.00 rijden er geen treinen. De oorzaak is kortsluiting en brand in een stroomstation in Dronten.

12 reacties

 • Christan van Frankenburg

  5 maanden geleden
  Ik snap niet waarom de Ketelbrug afgesloten werd? Hij was toch niet open op het moment van de storing? En de rest van de wegen gingen dicht omdat er hoogspanningskabels overheen liepen?
 • J Visser

  5 maanden geleden
  Nee het klopt beide niet. Er zijn plekken zat in dit land waar je zonder netverzwaring een kerncentrale kunt plaatsen. Want de oude kolencentrales stonden altijd al aan het water en hier liggen nog steeds de hoogspannings aansluitingen. Dus die kun je zo gebruiken
 • Willem Heerema

  5 maanden geleden
  Doet men bij TenneT ook aan constructietoezicht op hun aannemers tijdens de bouw, of vetrouwt men op de aannemers werkplannen en komt men niet of slechts af en toe risico-gestuurd toetsen? Bij eerdere incidenten zoals het AZ-stadion was o.a. ontbrekend bouwtoezicht één van de oorzaken. Hoe doet TenneT dat?
 • Daniel De Boer

  5 maanden geleden
  evert koekkoek Het klopt verder wel, een kerncentrale is de meest ''gezonde'' manier van energieopwekking. Daarnaast heb jij, moet ik toch eindelijk eens toegeven, ook gelijk. Desalniettemin zou een combinatie van kern/zonne/wind energie wel het beste zijn en een van de enige oplossingen als we duurzame energie willen creëren in dit land. Staat idd los van dit probleem vandaag, maar dat maakt het niet minder juist.
 • evert koekkoek

  5 maanden geleden
  @J Visser Uiteindelijk was met een kerncentrale deze netverzwaring ook nodig geweest en had dit probleem net zo goed kunnen ontstaan. Heeft niets met CO2 te maken.