Aanmeldcentrum azc in Luttelgeest doordrukken? Staatsecretaris ‘wil geen conflicten’

met videoHoe groot is de kans dat er een aanmeldcentrum voor asielzoekers bij azc Luttelgeest komt? ,,Alles ligt nog open in beginsel’’, zei staatssecretaris Eric van der Burg gisteravond, vlak voor een inloopavond in Bant. ,,Ik zit niet te wachten op conflicten.’’ Dat laatste, daar is geen sprake van. Al lieten veel omwonenden duidelijk weten dat ze niet zitten te wachten op nog meer asielzoekers.

9 reacties

 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ Ada Schouten hoeveel veilige landers zijner vorig jaar terug gegaan?
 • Ada Schouten

  5 maanden geleden
  @Andre Eggerding, asielzoekers uit veilige landen moeten zelf vertrekken (en wel per direct na de uitspraak). Er is dus geen sprake van 'niet kunnen terugsturen'. Doen ze dit niet, dan kan er gedwongen vertrek opgelegd worden. Vaak gaan ze in hoger beroep en duurt het allemaal een beetje of veel langer. Of ze duiken onder in de illegaliteit.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ H.J. Puts, veilige landers kunnen niet worden teruggestuurd. Plaats ze dus in dunbevolkte gebieden. Hebben de minste mensen er last van.
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  Marja van Danzig Echt niet gefilmd vakantie Park Eigenwijze hoor, dit is AZC Luttelgeest met arbeidsmigrantenpark en kassen op de achtergrond.
 • H.J. Puts

  5 maanden geleden
  Waarom moeten alle centra buiten de randstad geplaatst worden, zet ze bv bij Schiphol neer. Kunnen de veilige landers ook gelijk teruggestuurd worden