Volledig scherm
De traditionele biggenmarkt van Aeres-studenten in Dronten, die zich in de introductieweek laten veilen om klusjes op te knappen. © Freddy Schinkel

Aeres mogelijk samen met Friese Nordwin College

Onderwijsinstelling Aeres bundelt mogelijk de krachten met het Friese Nordwin College. Een eventuele fusie zal niet gepaard gaan met gedwongen ontslagen.

Daar zijn beide besturen het over eens, zegt woordvoerder Bertil Muller van Aeres. Het Nordwin College klopte bij Aeres aan met het verzoek om een fusie te onderzoeken. De groene onderwijsinstelling is met ruim 3000 leerlingen en studenten en 2100 cursisten te klein om het hoofd boven water te houden. ,,Nordwin zoekt een sterke partner en dat is Aeres’’, aldus Muller. De Aeres Groep telt 12.000 leerlingen en studenten en bedient jaarlijks zo’n 15.000 cursisten. Een aantal dat groeit. 

Instroom 

Het streven is om voorjaar 2020 tot een bestuurlijke fusie te komen. Daarmee komen beide partijen onder een college van bestuur en raad van toezicht te vallen. Daarna worden Aeres en Nordwin verder inelkaar geschoven. De verwachting is dat de Friese partner uiteindelijk de naam Aeres zal dragen, zegt Muller. In de vestigingen van Aeres, naast Flevoland ook in Utrecht en Gelderland, zal weinig te merken zijn van een fusie, verwacht hij. Hooguit in Emmeloord misschien, waar nu al instroom is van studenten uit Friesland. Wat dat precies gaat betekenen voor deze locatie, valt nog niet te zeggen. 

Nordwin wil zich verder specialiseren onder de Aeres-vlag, zegt Muller. ,,Het streven is om de nieuwe onderwijsorganisatie te laten groeien.’’ De fusiegesprekken zijn nog maar net begonnen, maar over een ding zijn beide besturen het al eens, aldus Muller: er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.  

  1. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
    PREMIUM
    video

    Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

    Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland