Volledig scherm
Het Almere College in Dronten aan de Educalaan. © Freddy Schinkel

Almere College betaalt noodlokalen deels zelf

Het Almere College in Dronten barst uit zijn voegen. Daarom krijgt de school er zeven noodlokalen bij in de buurt van het hoofdgebouw aan de Educalaan.

De school betaalt vier van de zeven lokalen zelf. Gemeente Dronten, verantwoordelijk voor huisvesting van scholen, had het Almere College gewezen op alternatieve huisvesting, maar de school wil daar niets van weten. Het ging om lokalen bij het Ichthus College waar volgens de gemeente nog wel ruimte was. Die lokalen waren niet geschikt, aldus het Almere College. Omdat de school het gemeentelijk voorstel afwees moet ze nu wel zelf een deel van de huisvestingskosten betalen. 

Eerder was al gekeken of de al aanwezige tijdelijke gebouwen in de buurt een optie zouden zijn. Gemeente Dronten vond van niet. Met de buurt waren eerder al afspraken gemaakt over verwijdering van die lokalen. Daarbij kwam nog de belabberde de bouwkundige kwaliteit van die gebouwen. Die zijn volgens de gemeente Dronten rijp voor de sloop.

Het Almere College heeft de lokalen nodig om forse groei van het aantal leerlingen op te vangen, zo meldt de gemeente Dronten. De school zelf was dinsdag niet bereikbaar voor een toelichting.

  1. Brand verwoest levenswerk broers Bant. Maar enige wat telt: alternatief vinden voor gedupeerde bruiloftsgasten
    PREMIUM
    video

    Brand verwoest levenswerk broers Bant. Maar enige wat telt: alterna­tief vinden voor gedupeerde bruilofts­gas­ten

    Terwijl de restanten van de tot groepsaccommodatie omgebouwde schuur nog nasmeulen, zijn de broers Wietze en Han van Wegen al druk bezig met het regelen van een alternatieve feestlocatie voor twee bruiloftsfeesten. Een felle brand legde het levenswerk van de eigenaren van vakantiepark Eigen Wijze in Bant vannacht in de as, maar daar al te lang bij stilstaan doen de twee niet. Wietze: ,,Dat zit in de aard van het beestje, het is gebeurd, we moeten verder.’’

Flevoland