Foto ter illustratie van Urk.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie van Urk. © Foto Freddy Schinkel

Amper (positieve) testen én vaccinaties, GGD trekt zich terug: is Urk echt coronavrij?

Met de laagste vaccinactiegraad van het land en ondertussen amper positieve coronatesten blijft Urk experts verbazen. De GGD heeft besloten om test- en vaccinatielocaties in het vissersdorp te sluiten. Is Urk echt coronavrij of schuilt er meer achter deze cijfers? ,,Op Urk is de infectie redelijk uitgebreid rondgegaan en dan is het niet onwaarschijnlijk dat er iets van groepsimmuniteit mee gaat spelen”, stelt viroloog Ab Osterhaus.

7 reacties

 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Kwestie van normaal en gezond leven, gezond eten. Dat is jouw juiste injectie dat jouw lichaam nodig heeft.. Dus vermijdt zoveel mogelijk junkfood van die 3 grote fast-food zaken, vermijdt gecordeerde voedsel, vermijdt zoveel mogelijk suiker en zout.. Leef gezond en eet gezond. EN die Griepvirus is al honderden jaren op de Aarde aanwezig, dat hoort erbij, maar helaas heerst er Angst, Angst onder de mensen. Dus stop met deze waanzin. Griep is gewoon een Griepvirus. Hoort erbij. Simpel toch?
 • H de Vries

  2 jaar geleden
  Tegen roken, dikte, hiv, andere ziekten is geen vaccin. Tegen covid is er een vaccin dat gratis en eenvoudig te halen is. Als je dat niet wil, en je krijgt het toch erg benauwd, blijf dan weg bij het ziekenhuis, daar hebben ze het te druk met andere patiënten, maar meld je bij je kerk of antroposofische vereniging, daar kunnen ze je vast ook helpen.
 • Linda Prior

  2 jaar geleden
  Meneer de wit, zegt u dit ook tegen de mensen die roken? Die daardoor een bed in beslag nemen en tegen de te dikke mensen in Nederland? 50% van de Nederlanders zijn te dik. Weet je welke ziektes zij hier van krijgen ? Zo kan ik nog wel even doorgaan! De meeste mensen die met Corona op de ic komen zijn niet gezond…. Iedereen verdient een plek in het ziekenhuis, we betalen allemaal voor de zorg verzekering! Ik wens u een mooie weekend h de wit.
 • H de Vries

  2 jaar geleden
  95% van de ziekenhuisopnames door corona betreffen mensen die niet zijn gevaccineerd. Die nemen een bed in beslag dat ook gebruikt had kunnen worden voor een kankerpatiënt of andere ernstige zieke, maar nu niet. Of een verpleegkundige die echt een week rust nodig heeft. Niet-vaccineren is prima, maar ga dan ook niet naar het ziekenhuis als je het erg benauwd krijgt door corona. Je kunt dat nl. eenvoudig voorkomen met 2 prikjes.
 • A.G. de Jong

  2 jaar geleden
  Eens met Hendrikje Haverkamp. Dit zou je als een mooie praktijkcasus kunnen zien dat alle maatregelen daadwerkelijk flauwekul waren en vaccinatie echt niet veel toevoegt. Ja, voor de kwetsbare groepen is het raadzaam om je prik te gaan halen (net als voor de griep, die feitelijk net zo gevaarlijk is als Corona). Maar gezonde mensen met een normaal immuunsysteem hebben deze vaccinatie echt niet nodig en het werkt eerder averechts.