Haven van Urk met diverse Kotters. Inzet: het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege.
Volledig scherm
PREMIUM
Haven van Urk met diverse Kotters. Inzet: het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege. © Freddy Schinkel/Van Nerum Tammy

Amsterdams raadslid blijft vierkant achter standpunt ‘homohaters’ Urk staan

Het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege kreeg veel boze reacties uit Urk na zijn uitspraken over dat in het vissersdorp vaak witte jongens met een vissersachtergrond zorgen voor agressie tegen homo’s. Verbaasd was hij over de vele reacties, maar spijt van zijn uitspraken heeft hij niet. ,,Als ik voer heb gegeven voor een discussie was het mij allemaal waard.”

13 reacties

 • Rick van Wijngaarden

  1 jaar geleden
  Het heeft niets te maken met religie zegt hij. Maar in zijn verhaal noemt hij wel de SGP als homo onvriendelijk. Ook wetende dat boeren over het algemeen christelijk CDA of CU stemmen. Deze man spreekt zichzelf op diverse punten tegen, en lacht ook nog. Onbegrijpelijk!
 • Melle van der Meulen

  1 jaar geleden
  Jan Visser: kortzichtigheid kent geen religies of culturen. Wel gebrek aan verder willen kijken dan neus lang is en gebrek aan respect. En je mag misschien net als ik gevaren hebben, ik heb na die periode letterlijk in meerdere landen langdurig gewerkt en gewoond. Van Gambia tot Colombia en van Curacao tot Saudi Arabie. En nog nergens zo veel onzin gehoord over die landen en andere culturen dan juist in NL. Wen er maar aan dat NL deel van de wereld is, niet de navel ervan!
 • Eric Goedhart

  1 jaar geleden
  Jan Visser, weet niet of je dezelfde bent als waar ik mee gevaren heb, bij W&B en GenChart, maar ik ben het roerend met je eens.
 • Lucas Knol

  1 jaar geleden
  Nederland 🇳🇱 zonder D66, dat is vooruitgang!
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Melle mijn blik is zo ruim. Ik ben als koopvaardij kapitein de hele wereld over geweest. Je hoeft mij niks te vertellen over religie of cultuur. Maar blijf gerust knuffelen en thee drinken!! Het christendom heeft aardig wat reformaties doorgemaakt.
 1. Raddraaiers op Urk opvallend jong: ‘We willen niet meer dat zo’n kleine groep zulke ellende veroorzaakt’
  12

  Raddraai­ers op Urk opvallend jong: ‘We willen niet meer dat zo’n kleine groep zulke ellende veroor­zaakt’

  Het waren opvallend jonge raddraaiers die zaterdagavond tekeer gingen bij de beruchte rotonde aan De Akkers op Urk. Volgens de gemeente ging het voornamelijk om 13- en 14-jarigen. Burgemeester Cees van den Bos zag de ongeregeldheden niet aankomen: „Er was geen enkele aanleiding: op Urk was geen Kick Out Zwarte Piet, er waren geen coronamaatregelen en tóch gaan rellen.”