Op de Kuinderweg (N351) in het buitengebied bij Luttelgeest en Kuinre heeft zaterdagavond rond 19.45 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Kuinderweg (N351) in het buitengebied bij Luttelgeest en Kuinre heeft zaterdagavond rond 19.45 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. © GinoPress B.V.

Anko (64) was vanuit zijn tractor getuige van een drama: ‘Auto zat opeens naast me’

videoAnko Holstein (64) wilde zaterdagavond nog even een stuk land omploegen. Op weg daarnaartoe zag hij vanuit zijn tractor hoe het vreselijk misging met een auto die hem inhaalde op de Kuinderweg tussen Kuinre en Emmeloord. Twee inzittenden van 82 en 78 jaar kwamen om het leven.

,,Er zat opeens een auto naast me die in de linkerberm kwam, een paar bomen schampte en toen frontaal op een boom botste.” Hoe het ongeval op de provinciale weg kon gebeuren, weet de eigenaar van Maatschap Holstein uit Luttelgeest niet. Hij zette direct zijn tractor aan de kant om te kijken bij de inzittenden. ,,Dat zag er niet goed uit. Je krijgt zo ongeveer de schrik van je leven. Dat er twee mensen overleden zijn, is echt heel triest.”

Flevoland