Bart en Linda maken podcast-serie over hun polder

audioBart Visscher groeide op in Tollebeek en Urk, Linda van der Pol bracht haar jonge jaren door in Luttelgeest. Samen doken ze in de historie van de Noordoostpolder en Urk, voor een serie podcasts over ‘een land van melk en honing'. Een persoonlijke zoektocht naar onder meer de maakbaarheid van de polder. 

Waarom een podcast? Bart Visscher hoeft niet lang na te denken over het antwoord op die vraag. Omdat er al zoveel is geschreven over Urk en de Noordoostpolder. ,,Ik  heb zelf een halve boekenkast met boekjes  over Flevoland, veelal stoffig en gedateerd. Daarmee spreek je geen nieuw publiek aan. Met een podcast kan dat wel, die is luchtig. Je kunt er een oud en jong publiek mee aanspreken. Flevolanders, maar ook mensen daarbuiten. Er zijn nog genoeg bijzondere verhalen die nauwelijks nog ter sprake komen.’’

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Flevoland