Volledig scherm
PREMIUM
Een Boeing 737-800 van Transavia. Met dit type toestel wordt op 30 mei de belevingsvlucht uitgevoerd. © ANP

Belevingsvlucht Lelystad Airport: 'Niet representatief, maar geeft wel een idee'

Met een toestel van Transavia worden woensdag 30 mei de omstreden laagvliegroutes van Lelystad Airport gevlogen. Iedereen kan zo zélf ervaren of er sprake is van overlast – of niet. ,,Ja, we weten dat dit niet representatief is. Maar beter iets dan helemaal niets doen.”

Er is maanden over gesteggeld, maar volgende week woensdag is het zover: de belevingsvlucht. Met een tweemotorig vliegtuig van KLM-dochter Transavia worden alle laagvliegroutes van Lelystad Airport gevlogen. De bedoeling is de toekomstige situatie zoveel mogelijk na te bootsen. Het type vliegtuig dat gebruikt wordt, een Boeing 737-800, is vergelijkbaar met de toestellen die vanaf 2020 zullen vertrekken en landen op het nieuwe vakantievliegveld in Flevoland.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Flevoland