Volledig scherm
PREMIUM
Betonblokken van Staatsbosbeheer versperren de weg naar hekken bij de Oostvaardersplassen . © ANP

Betonblokken bij Oostvaardersplassen blijven voor de zekerheid liggen

Staatsbosbeheer laat de betonnen barricades bij de Oostvaardersplassen voorlopig liggen. De roadblocks waren er voorafgaand aan het protest van afgelopen zondag neergezet om te voorkomen dat voertuigen dicht bij de hekken van het Flevolandse natuurgebied zouden kunnen komen.

Dat protest was georganiseerd door tegenstanders van het beleid in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere. In hun ogen worden grote grazers als Heckrund, edelhert en Konikpaard er in de voedselarme winterperiode uitgehongerd. Al wekenlang vinden er protestbijeenkomsten plaats.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Flevoland