Jan Stienstra bekijkt de gevaarlijke bomen langs de Peppellaan. Rechts in de berm liggen restanten van de afgebroken tak.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Stienstra bekijkt de gevaarlijke bomen langs de Peppellaan. Rechts in de berm liggen restanten van de afgebroken tak. © Freddy Schinkel

Bewoners uit Emmeloordse straat zijn afgebroken takken en onveilige bomen beu: ‘Kappen!’

PollNadat er afgelopen weekend weer een tak van een populier langs de Peppellaan afbrak en viel, zijn de bewoners er helemaal klaar mee. Ze vrezen voor hun eigen veiligheid én die van weggebruikers: ,,We zijn niet tegen bomen, maar dit is onveilig.’’ De gemeente zoekt een oplossing.

 1. Toch weer bomvolle treinen op flessenhals Zwolle-Amersfoort: ‘We doen het uiterste’
  PREMIUM
  14

  Toch weer bomvolle treinen op flessen­hals Zwol­le-Amersfoort: ‘We doen het uiterste’

  ‘Kent u die grap van NS die per 3 oktober met langere treinen zou rijden tussen Zwolle en Amersfoort?’ Het cynisme druipt er vanochtend van af op sociale media richting de vervoerder. Na weken van grote drukte op dat traject zou die maatregel soelaas bieden, maar toch puilde de trein in de ochtend weer uit. De ChristenUnie wil nu dat de staatssecretaris zich er mee gaat bemoeien.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”