Een ruimte in het gemeentehuis van Dronten waar geluids- en beeldopnames worden gemaakt bij gesprekken tussen burgers en ambtenaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ruimte in het gemeentehuis van Dronten waar geluids- en beeldopnames worden gemaakt bij gesprekken tussen burgers en ambtenaren. © Freddy Schinkel

Big Brother in Dronten, gemeente neemt gesprekken met burgers op: ‘Bizar dat dit gebeurt’

POLLDe gemeente Dronten filmt en neemt het geluid op van inwoners die met ambtenaren in gesprek gaan over gevoelige zaken zoals een uitkering of zorg voor een kind als er ‘een verhoogd risico is op verbaal of fysiek geweld’. Experts noemen de situatie ‘bizar’ en ook de politiek in Dronten roert zich. ,,De drempel om een uitkering aan te vragen gaat zo omhoog.”

9 reacties

 • S. Puschaner

  1 maand geleden
  Moet je maar gaan werken voor je geld dan heb je er ook geen last van
 • Bob Buckmann

  1 maand geleden
  Er hangt gewoon een bordje aan de deur en op het raam: "Cameratoezicht" staat erop. Geen verrassing dus en iemand die zich gewoon gedraagt zal er geen moeite mee hebben; moet je op straat eens in de rondte kijken ...
 • Tom Tax

  1 maand geleden
  Dat dit nodig is omdat ambtenaren worden lastiggevallen en hun werk niet kunnen doen, is al erg genoeg. Dit zijn mensen die van ons belastinggeld leven. Sociale probleemgevallen. Ik heb er dan ook geen enkele moeite mee.
 • T blankhorst

  1 maand geleden
  En burgers wordt wel aangeraden gesprekken met o.a specialisten en dokters op te nemen. Volgens mij werkt het naar twee kanten om misverstanden te voorkomen. Natuurlijk moet worden voorkomen dat er misbruik van opgenomen gesprekken wordt gemaakt.
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  Volgens mij is hier op alle gemeente ambtenaren en bestuurders van Dronten het gezegde "Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten" van toepassing.

Flevoland