De Marker Wadden, vijf onbewoonde natuureilanden in het Markermeer. De eilanden zijn kunstmatig aangelegd tussen 2016 en 2021 en liggen 9 kilometer van de kust van Lelystad.
Volledig scherm
PREMIUM
De Marker Wadden, vijf onbewoonde natuureilanden in het Markermeer. De eilanden zijn kunstmatig aangelegd tussen 2016 en 2021 en liggen 9 kilometer van de kust van Lelystad. © Bram van de Biezen

Bij aanleg van Marker Wadden is deels vervuilde grond gebruikt: ‘Natuurmonumenten speelde mooi weer!’

Bij de aanleg van natuureilanden Marker Wadden is deels vervuilde grond gebruikt. Daarmee wordt het vermoeden van natuurliefhebber Annemieke van Straaten bevestigd. Zij heeft via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) inzage gekregen in stukken over de totstandkoming van de natuureilanden.

1 reactie

 • Anna Werners

  1 week geleden
  Wat een schandaal! Maar hopen dat het geen gevolgen heeft voor de natuur. Niet de eerste keer dat Natuurmonumenten in de fout gaat! Ook al bomen gerooid voor de houtopbrengst...
 1. Stranden, hotels en vermaakscentra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken
  PREMIUM

  Stranden, hotels en vermaaks­cen­tra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken

  Doorgroeien van tachtig- naar honderdduizend inwoners en van drie naar vijf miljoen toeristen per jaar. Om die ambitie waar te kunnen maken heeft Lelystad een Kustvisie ontwikkeld, die de stad moet neerzetten als een aantrekkelijke kustplaats en ‘hoofdstad van de nieuwe natuur’. De nieuwe visie beschrijft hoe de kust tussen Oostvaardersplassen en Máximacentrale zich tot 2030 moet ontwikkelen.

Flevoland