Een groep konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die niet naar de slacht gingen maar werden overgeplaatst naar natuurgebied De Slufter.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die niet naar de slacht gingen maar werden overgeplaatst naar natuurgebied De Slufter. © ANP

Bijna 200 konikpaarden uit Oostvaardersplassen naar de slacht

Binnenkort zullen ongeveer 200 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen verwijderd worden en naar de slacht gaan. Er is nog altijd een te hoog aantal paarden in het gebied. De komende periode zullen de dieren gechipt worden zodat ze per vrachtwagen vervoerd kunnen worden naar de slager.

4 reacties

 • Brigitte Bakker

  2 jaar geleden
  Schaam je weer diep Staatskapbedrijf. Is dit natuurbeheer??
 • B. de Haan

  2 jaar geleden
  Schaam jullie diep...... Natuurbeheer is geen experiment.
 • ad Versluis

  2 jaar geleden
  En zie hier weer de leugens, 55 hectare ja zeker verdeeld over 3 compartimenten, nu op een kluitje 200 Koniki. Waarom nu wel hoogdrachtige merrie laten werpen......vorig jaar zonder pardon afgeschoten, toch alleen voor de buitenwereld, familiebanden zijn nog nooit in acht genomen. Bij geen van de grote grazers! Bedenk wel er staan tientallen veulens in de kleine kraal staan net geboren, die zo naar de kogel gaan!!!! En dan over 2 jaar weer, jaar in jaar uit, een uitgevreten land!!!
 • Yvonne Veld

  2 jaar geleden
  Waarom noemen ze dit in vredesnaam wildbeheer? Dieren die amper in aanraking komen met mensenhanden ga je gevangenzetten, een vrachtwagen in drijven, transporteren en een gruwelijke dood injagen. Top, hoor, natuurbeheerders. Doe iets aan geboortebeperking of laat die dieren daar anders niet lopen. Dit heeft niks met natuur te maken maar alles met dierenleed door menselijk handelen.
 1. ‘Wethouder in Rotterdam’ was in werkelijkheid chef drempels en inritten in klein dorp: wie is nieuwe wethouder Noordoostpolder?
  PREMIUM
  5

  ‘Wethouder in Rotterdam’ was in werkelijk­heid chef drempels en inritten in klein dorp: wie is nieuwe wethouder Noordoost­pol­der?

  Het zal niet de entree zijn waarop hij had gehoopt, als nieuwe wethouder in Noordoostpolder. René van Amersfoort werd aangekondigd als ervaren rot, met een verleden als raadslid en wethouder ‘in Rotterdam’. Het bleek te gaan om een deeltijdrol in de wijkraad van het dorpje Pernis. ,,Als er een drempel moest komen in een 30 kilometerzone, bepaalde de wijkraad waar die kwam.’’