Volledig scherm
PREMIUM
© Freddy Schinkel

Bioloog Frans Vera over de Oostvaardersplassen: ‘Eindelijk gerechtigheid’

Staatsbosbeheer mag niet duizend edelherten in de Oostvaardersplassen afschieten, heeft de rechter gisteren besloten. Maar hoe kan dat, want in 2018 zijn diverse rechtszaken tegen afschot verloren? Bioloog Frans Vera verloor toen, maar won gisteren alsnog.

,,Ik ben natuurlijk heel blij met deze uitspraak van de bestuursrechter”, zegt bioloog Frans Vera. ,,Eindelijk gerechtigheid.” Hij was als beëdigd deskundige gisteren bij de rechtszaak aanwezig die diende tegen de provincie Flevoland. Diverse natuurorganisaties, waaronder Dierbaar Flevoland, Fauna4Life, De Faunabescherming en Stichting Aanpak Misstanden Natuurbeheer maakten bezwaar tegen het afschieten van 1035 - veelal gezonde - edelherten in de Oostvaardersplassen. 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland