De dinsdagavond na een vernietigend integriteitsonderzoek opgestapte SGP-wethouder Geert Post.
Volledig scherm
PREMIUM
De dinsdagavond na een vernietigend integriteitsonderzoek opgestapte SGP-wethouder Geert Post. © ANP


Affaire-Post legt ‘aparte’ politieke mores op Urk bloot

AnalyseGéén publieke verantwoording, géén erkenning van gemaakte fouten en al helemáál geen excuses. Bedankt, Gods zegen en tot ziens. En weg uit het gemeentehuis was de omstreden wethouder Geert Post (SGP) van Urk. De verraste raadsfracties veroordeelden daarna Posts verzwijgen van bijbanen en leugens niet. ,,De raad had dit moeten veroordelen’’, stelt bestuurskundige John Bijl.  Wat is er mis met de Urker bestuurscultuur? 

 1. Hotelkamers in Poldertoren in Emmeloord mogelijk begin volgend jaar al klaar na groen licht subsidie van provincie
  PREMIUM

  Hotelka­mers in Polderto­ren in Emmeloord mogelijk begin volgend jaar al klaar na groen licht subsidie van provincie

  Begin volgend jaar overnachten mogelijk al de eerste gasten in de twee hotelkamers in de Poldertoren in Emmeloord. Provinciale Staten van Flevoland zijn akkoord gegaan met een subsidie van ruim 9 ton aan de gemeente voor de restauratie van de oude watertoren. Twan Hakvoort, eigenaar van Hotel Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys, wil iets unieks realiseren. ,,We kunnen hiermee jaren vooruit.”
 2. Jagen is weer hot: opleiding volgeboekt, jongeren staan vooraan. ‘Ik vertel het niet aan iedereen’
  PREMIUM
  poll & video
  2

  Jagen is weer hot: opleiding volgeboekt, jongeren staan vooraan. ‘Ik vertel het niet aan iedereen’

  Elk jaar zit de jachtopleiding volgeboekt. Honderden mensen azen dan op een jachtakte. Vooral jongeren, blijkt deze week op de schietbaan in Biddinghuizen. Het merendeel van de deelnemers is dit jaar zelfs onder de 36 jaar. Hoe komt dat? Door corona, vermoedt de Jagersvereniging, én het veranderende imago. ,,De jacht heeft niet meer het uitgesproken stigma dat het zielig is.’’

Flevoland