Op deze plek zou het nieuwe aanmeldcentrum moeten komen. Boven (de rode huisjes) is het huidige AZC te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek zou het nieuwe aanmeldcentrum moeten komen. Boven (de rode huisjes) is het huidige AZC te zien. © Foto Freddy Schinkel

Brandbrief dorpen over aanmeldcentrum naast azc Luttelgeest: ‘We voelen ons geschoffeerd’

De belangenorganisatie van de dorpen Kuinre, Bant en Luttelgeest mengen zich in de ophef over de plannen voor een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers naast het huidige AZC in Luttelgeest. Ze zijn tegen de komst, en voelen zich  gepasseerd en geschoffeerd. Ze willen vanaf nu ‘als serieuze gesprekspartner’ behandeld te worden, zo laten ze weten in een brandbrief aan gemeente, provincie, Rijk en COA. 

5 reacties

 • Winny lieverst

  3 maanden geleden
  En over een week moet er weer een nieuw aanmeldcentrum worden geopend. Is er geen ruimte op binnenlandse zaken of justitie in Den Haag?
 • HR Harms

  3 maanden geleden
  Wanneer is de limiet bereikt. De opvang kan beter in de regio plaatsvinden .Te weinig huizen en straks te veel mensen in de bijstand. Leefbaarheid gaat ten onder op deze manier.
 • B. Schilder

  3 maanden geleden
  Dat voelt heel Nederland zich geschoffeerd door dit kabinet. Nederland is overbevolkt, te veel stikstof, te veel boeren, een te grote industrie en een te groot Schiphol, en veel te veel vluchtelingen. Nederlander is VOL en willen nieuwe verkiezingen.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Sterkte voor de inwoners van de drie dorpen. Blijf je tot het uiterste verzetten. En denk erom,is is voorlopig nog geen enkele wet die jullie kan dwingen asielzoekers op te nemen.
 • evert koekkoek

  3 maanden geleden
  Dat het vertrouwen in COA en provincie weg is, is goed te begrijpen. Onbegrijpelijk is dat de aangekochte stikstof rechten in het andere deel van de provincie ingezet gaan worden om “illegale” boeren en mogelijk vliegveld Lelystad te legaliseren. Dwing illegale boeren hun bedrijf aan te passen, leg een dwangsom op. Illegale boeren legaliseren lijkt nu op “de een zijn dood, de ander zijn brood” Houdt de stikstof rechten in Noord Flevoland om de aanleg van de werkhaven bij Urk mogelijk te maken.