Brandstichter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandigheden

videoUrker Fokke V. (21) is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het in brand steken van de GGD-teststraat in het dorp. Die straf is lager dan de eis. De rechtbank houdt onder meer rekening met zijn zware persoonlijke omstandigheden. Dat geldt ook voor de 16-jarige mededader uit Emmeloord. Hij krijgt jeugddetentie opgelegd en een taakstraf.  

5 reacties

 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Een moeder heeft automatisch moederliefde… dus.. er moet heel wat plaatsgevonden hebben om je kind uit huis te zetten! Doet ze echt niet zomaar.
 • Miranda Jansen

  2 maanden geleden
  Eigenlijk zou ik dan wel willen weten waarom die jongen uit huis gezet is, nadat zijn vader was overleden? Dat staat er niet bij! Misschien misdroeg hij zich thuis zo erg dat hij er niet te handhaven was en kon zijn vader hem wel aan maar was het gedrag te ernstig voor de moeder. Wij lezen hier niets over de reden.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Altijd weer die compassie en dat begrip!
 • Rogier De Groot

  2 maanden geleden
  Hard straffen, maar ook na straf begeleiden naar normaal leven. Anders zitten zij binnen de kortste keren weer in het criminele circuit en dan zijn we (en zij) verder van huis. Ook in ons belang om dit te doen.
 • Jan Diepens

  2 maanden geleden
  Hier moet veel harder gestraft worden.Typisch weer zo'n rechter die buiten het normale leven staat.Aanvalleen op hulpverleners zouden harder gestraft worden volgens het OM.

Flevoland