Volledig scherm
Er viel weinig meer te redden aan de sloopauto. © Gino Press

Brandweer Urk rukt uit voor autobrand op eigen parkeerplaats

De brandweer op Urk speelde vanavond een thuiswedstrijd. Het team werd opgeroepen voor een autobrand op het eigen parkeerterrein. Daar vatte een sloopauto door nog onbekende oorzaak vlam. 

Het voertuig stond geparkeerd  voor een oefening, die pas later zou plaatsvinden. Mogelijk is de auto door onbekende vandalen in brand gestoken. Volgens woordvoerder Geertjan Veenstra van de Veiligheidsregio Flevoland wordt nog uitgezocht wat er precies is gebeurd. ,,Het ging in elk geval niet om een oefening.'' Ook gaat Veenstra er niet vanuit dat de brandweermannen zelf met vuur hebben gespeeld. ,,In dat geval was er geen melding binnengekomen bij de meldkamer.'' Dan hadden de spuitgasten het zelf wel opgelost, weet hij.

In scène gezet

Volgens Veenstra zet de brandweer regelmatig situaties in scene. Bijvoorbeeld met een pop achter het stuur. ,,Maar dan wordt alles direct geblust.''  De sloopauto stond op het parkeerterrein aan De Noord, bij de kazerne op Urk. De brandweer was snel ter plaatse, omdat er vanavond een nabespreking op de agenda stond. 

Flevoland