Volledig scherm
Er viel weinig meer te redden aan de sloopauto. © Gino Press

Brandweer Urk rukt uit voor autobrand op eigen parkeerplaats

De brandweer op Urk speelde vanavond een thuiswedstrijd. Het team werd opgeroepen voor een autobrand op het eigen parkeerterrein. Daar vatte een sloopauto door nog onbekende oorzaak vlam. 

Het voertuig stond geparkeerd  voor een oefening, die pas later zou plaatsvinden. Mogelijk is de auto door onbekende vandalen in brand gestoken. Volgens woordvoerder Geertjan Veenstra van de Veiligheidsregio Flevoland wordt nog uitgezocht wat er precies is gebeurd. ,,Het ging in elk geval niet om een oefening.'' Ook gaat Veenstra er niet vanuit dat de brandweermannen zelf met vuur hebben gespeeld. ,,In dat geval was er geen melding binnengekomen bij de meldkamer.'' Dan hadden de spuitgasten het zelf wel opgelost, weet hij.

In scène gezet

Volgens Veenstra zet de brandweer regelmatig situaties in scene. Bijvoorbeeld met een pop achter het stuur. ,,Maar dan wordt alles direct geblust.''  De sloopauto stond op het parkeerterrein aan De Noord, bij de kazerne op Urk. De brandweer was snel ter plaatse, omdat er vanavond een nabespreking op de agenda stond. 

 1. ‘Music heals’ drijft Flevolandse band op leeftijd
  PREMIUM

  ‘Music heals’ drijft Flevoland­se band op leeftijd

  Muziek maken zonder gedoe. Dat is het handelsmerk van de Pub-Liners, een tribute band van The Dubliners die zich afficheert als de oudste band van Flevoland. Maar de afgelopen driekwart jaar stond de band nauwelijks op het podium na een ernstig ongeval van zanger Jan Rabs. Zondag gaat het er toch weer van komen, met een optreden in Emmeloord. ,,Voor de echte fans’’, zegt Rabs. ,,Om te laten zien dat we terug zijn.’’
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 3. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:

Flevoland