Leander Vereecken krijgt veel positieve reacties van buurtbewoners voor de huisvesting van 32 arbeidsmigranten bij zijn bedrijf Vereecken Fruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Leander Vereecken krijgt veel positieve reacties van buurtbewoners voor de huisvesting van 32 arbeidsmigranten bij zijn bedrijf Vereecken Fruit. © Foto Freddy Schinkel

Buren tekenen voor ‘Polenhotel’ bij fruitteler in Dronten: ‘Bedrijven hebben zelf een verantwoordelijkheid’

Wat initiatiefnemers van grote in de volksmond genoemde Polenhotels in het buitengebied van Dronten deze zomer niet lukt, krijgt fruitteler Leander Vereecken wel voor elkaar. Hij oogst positieve reacties van buurtbewoners voor de huisvesting van 32 arbeidsmigranten bij zijn bedrijf Vereecken Fruit. Toch vreest Vereecken dat de ophef bij anderen negatief voor hem uitpakt. ,,En wij hebben de werknemers bij ons bedrijf hard nodig.”

1 reactie

 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  Wat een goed interview! De Polen verdienen een goed onderkomen, eten, schoonmaak en gezelligheid met eigen mensen. Onze bankzitters komen niet van de bank af en willen hun handen niet vuil maken. Daar gaan mijn belasting centen dus naartoe. Helaas. Maar ik gun het de Polen en andere harde werkers.
 1. Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitstekende zaken en Columbia pakt een punt
  Liveblog

  Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitsteken­de zaken en Columbia pakt een punt

  Er is weliswaar nog één speelronde te gaan tot de winterstop, maar Rohda Raalte zal ongetwijfeld met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. De ploeg van Laurens Knippenborg won vandaag met 0-1 van Westlandia en doet daarmee uitstekende zaken in de Vierde divisie A. Heino leed een nipte nederlaag tegen de koploper, terwijl Alcides haar meerdere moest erkennen in Purmersteijn. In de eerste klasse D pakte Columbia een punt en dat zal na twee nederlagen voelen als een overwinning.