Leander Vereecken krijgt veel positieve reacties van buurtbewoners voor de huisvesting van 32 arbeidsmigranten bij zijn bedrijf Vereecken Fruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Leander Vereecken krijgt veel positieve reacties van buurtbewoners voor de huisvesting van 32 arbeidsmigranten bij zijn bedrijf Vereecken Fruit. © Foto Freddy Schinkel

Buren tekenen voor ‘Polenhotel’ bij fruitteler in Dronten: ‘Bedrijven hebben zelf een verantwoordelijkheid’

Wat initiatiefnemers van grote in de volksmond genoemde Polenhotels in het buitengebied van Dronten deze zomer niet lukt, krijgt fruitteler Leander Vereecken wel voor elkaar. Hij oogst positieve reacties van buurtbewoners voor de huisvesting van 32 arbeidsmigranten bij zijn bedrijf Vereecken Fruit. Toch vreest Vereecken dat de ophef bij anderen negatief voor hem uitpakt. ,,En wij hebben de werknemers bij ons bedrijf hard nodig.”

1 reactie

 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Wat een goed interview! De Polen verdienen een goed onderkomen, eten, schoonmaak en gezelligheid met eigen mensen. Onze bankzitters komen niet van de bank af en willen hun handen niet vuil maken. Daar gaan mijn belasting centen dus naartoe. Helaas. Maar ik gun het de Polen en andere harde werkers.
 1. KAART | Piek in aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Piek in aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer fors toegenomen. In brandhaard Staphorst zijn 54 positieve tests gemeld, 17 meer dan gisteren. De gemeente is hiermee weer op het niveau van de voorgaande dagen. De stijgende lijn in het aantal nieuwe besmettingen werd eind september al in Staphorst ingezet. Ook in Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Lelystad en Nunspeet is een flinke toename te zien.

Flevoland