Urker jongeren in ‘Nazi’-legerkledij poseren voor een foto op het industrieterrein van Urk.
Volledig scherm
PREMIUM
Urker jongeren in ‘Nazi’-legerkledij poseren voor een foto op het industrieterrein van Urk. © Eigen foto.

Burgemeester woedend over ‘coronaprotest’ met als nazi verklede jongeren op Urk: ‘Smakeloze actie’

POLLBurgemeester Cees van den Bos van Urk heeft vol onbegrip gereageerd op de actie van een groep jongeren die zich zaterdagavond hadden verkleed als nazi’s. Volgens hem ging het om een coronaprotest. ‘Ik heb geen enkel begrip voor de manier waarop, maar wel begrip voor deze landelijke discussie’, zegt hij in een schriftelijke reactie.

7 reacties

 • J Willemsen

  1 maand geleden
  Wordt tijd dat deze burgemeester zijn biezen pakt. Wat een softe reactie. Aanpakken dat tuig. Het wordt tijd dat de preken in de biblebelt worden gecontroleerd op opruiende teksten. Extremisten dulden we niet
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  Beste E. Bosma, er zijn in dit land meer en ergere verrotte plaatsen en dorpen waar ook erge en smakeloze incidenten plaats vinden en waar ook burgemeester hun afschuw over uitspreken zonder verder iets te willen doen aan gedragsverandering. Bij dit alles vergeleken is het in Urk zo slecht nog niet en is dit incident gewoon een onschuldig kinderspel waar echt wel tegen wordt opgetreden.
 • JG Visser

  1 maand geleden
  Ach ze komen daar overal mee weg die burg
 • E. Bosma

  1 maand geleden
  Het valt me op dat bij ieder smakeloos incident in Urk de burgemeester zijn afschuw uitspreekt. Wat gaat hij doen om dit imbiciele gedrag te veranderen in dit verrotte dorp?
 • Ad vd Elzen

  1 maand geleden
  Vergaande maatregelen krijgen vergaande protesten... beide keur ik af. Ben wel benieuwd of deze jongens niet geframed worden. Waarom mag het voor een film bijvoorbeeld wel? Ik mis een beetje context van de jongelui. Ad vd. Elzen

Flevoland