Caroline van der Plas bezoekt ‘mislukte’ Oostvaardersplassen: ‘Mooi gebied, maar voor wie doen we dit?’

videoEen ‘grote ellende’, met ‘erbarmelijke’ natuur. Dat zei Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging onlangs over de Oostvaardersplassen, zonder er ooit te zijn geweest. De populaire politica neemt vrijdagmiddag een kijkje in het natuurgebied, waar ze graag woningen ziet verrijzen. Brengt dat koude uitstapje haar op andere gedachten? 

12 reacties

 • Arend Reiger

  1 jaar geleden
  @Boelens, waarom moeten wij respect hebben voor een sector welke verantwoordelijk is voor het laten decimeren van de biodiversiteit door het gebruik van pesticiden. Door de lage waterstand veel problemen voor weidevogels en het rotten van de bodem waardoor er veel co2 in de lucht terecht komt. Boeren zijn nodig maar met de helft hebben we alsnog een giga export.
 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  Niks mis met van der Plas en de Oostvaardersplassen. Geweldige plek voor huizen. BBB heeft juist de spijker op zijn kop geslagen. Prima verwoord. Van de boeren moeten wij Nederlanders het hebben!! Denk daar aan. Daar mogen wij wel eens wat meer respect voor hebben. Daar kan vd Plas heel wat voor betekenen. En dat doet ze. Punt.
 • Pieter J. den Ouden

  1 jaar geleden
  @YvonneVeld, het valt me op dat de 'herengracht' zich laat verleiden tot dierlijk taalgebruik. Voor mij heeft BBB gelijk en die mening heb ik jaren geleden ook al aan de SB projectleider van het dieronzinnige project Oostv... laten weten. Voor mij is de juiste mening van BBB dus een opluchting contra al de vooral stadse waarheden.
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Ik heb niks met de BBB maar dat mislukte "natuur"gebied mag van mij helemaal volgeplempt worden met huizen. Dan houden al die randstedelingen hopelijk ook op met hierheen verhuizen.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Mw. vd. Plas surft graag mee op populistisch onderwerpen, bralt dan wat de ruimte in en iedereen met oogkleppen op loopt weer achter haar aan. Als haar aanhang zou stoppen met al die dieronterende, volgepropte en ziekmakende megastallen in bijv. Brabant moet je eens kijken hoeveel woonruimte daar gecreëerd kan worden voor de gewone bevolking. Is dan ook meteen een enorme oppepper voor het klimaat. Daar wil mw. v.d. P. natuurlijk niet aan.