Protest langs de Oosterringweg tussen Bant en Luttelgeest tegen de komst van een aanmeldcentrum voor asielzoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest langs de Oosterringweg tussen Bant en Luttelgeest tegen de komst van een aanmeldcentrum voor asielzoekers. © Wilbert Bijzitter

CdK Flevoland hint in appjes wel degelijk naar link tussen aanmeldcentrum en ‘grote projecten’ in Noordoostpolder

De Flevolandse Commissaris der Koning Leen Verbeek koppelt de bouw van een aanmeldcentrum bij AZC Luttelgeest wel degelijk aan de voortgang van grote projecten in de Noordoostpolder. Verzet tegen het centrum kan ‘imagoschade bij het kabinet’ opleveren, stelt Verbeek. En dat kan weer (nadelige) gevolgen hebben voor grote projecten als de Lelylijn, het MITC bij Marknesse en de buitendijkse haven bij Urk. 

7 reacties

 • Winny lieverst

  1 maand geleden
  Ik heb niets tegen buitenlanders, maar in Emmeloord wordt het ook steeds drukker. Binnenkort kun je er over de hoofden heen lopen.
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  @ W. Kloppenburg wat fijn dat u opmerkt dat gemeentes de wacht aangezegd worden met mooie beloftes waar drie keer niks van terechtkomt! Dat geeft de burger en gemeente Noordoostpolder moed en het vertrouwen dat van die beloftes van Verbeek PVDA aan Noordoostpolder dus niets terecht komt. Dus iedereen deed zijn plas en alles bleef zoals het was......
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Verbeek PVDA is de loopjongen van het Kabinet, zoals alle Commissarissen, die zijn er echt niet voor de burger. Wat ze vertrouwelijke gesprekken noemen zijn feitelijk gesprekken waarin de Gemeentes de wacht aangezegd worden met mooie beloftes waar drie keer niks van terechtkomt.
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  Vraag het faillissement van Floriade aan. Verkoop grond en alle opstallen aan het COA en los met de verkregen gelden de grote schuldenlast af. Verkregen opstallen kunnen eenvoudig worden aangepast zodat op korte termijn daar de mensen uit Ter Apel opgevangen kunnen worden. Mooie oplossing. Iedereen tevreden.
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  Chantage en grensoverschrijdend machtsmisbruik in de overtreffende trap!
 1. Brandbrief dorpen over aanmeldcentrum naast azc Luttelgeest: ‘We voelen ons geschoffeerd’
  PREMIUM

  Brandbrief dorpen over aanmeldcen­trum naast azc Luttel­geest: ‘We voelen ons geschof­feerd’

  De belangenorganisatie van de dorpen Kuinre, Bant en Luttelgeest mengen zich in de ophef over de plannen voor een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers naast het huidige AZC in Luttelgeest. Ze zijn tegen de komst, en voelen zich gepasseerd en geschoffeerd. Ze willen vanaf nu ‘als serieuze gesprekspartner’ behandeld te worden, zo laten ze weten in een brandbrief aan gemeente, provincie, Rijk en COA.

Flevoland