De nieuwe, nog ongebruikte aankomsthal van Lelystad Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe, nog ongebruikte aankomsthal van Lelystad Airport. © Foto Freddy Schinkel

ChristenUnie: ‘Minister wil Lelystad Airport koste wat kost doordrukken’

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil ‘koste wat kost’ Lelystad Airport openen en gebruikt daarvoor een ‘omstreden procedure’. Dat concludeert de ChristenUnie na het bestuderen van een stapel documenten die openbaar is geworden na een wob-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) van EenVandaag. ,,Het huiswerk én de bestuurscultuur moeten echt beter’’, zegt Kamerlid Pieter Grinwis. 

15 reacties

 • R.J.A.M. van Essen

  2 maanden geleden
  Alle vergunningen zijn in het verleden aangevochten door een paar schreeuwers ver weg van Lelystad maar dichtbij Teuge, met lawaaiige para vliegtuigen, en vliegbasis Deelen dat weer operatief is voor de grote helikopters. Alle bezwaren zijn door de vele rechters steeds van tafel geveegd. Het gaat om verplaatsen van vliegtuigen, die veel stiller zijn, bijna niet hoeven te taxiën en daardoor veel minder uitstoten dan op Schiphol. En werkgelegenheid wil Lelystad best wel.
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Vliegveld Lelystad mag nooit open gaan. We hebben al herriebakken genoeg over onze hoofden en die vliegen nog een stuk hoger, wat genoeg kabaal uit komt! Maak er een prachtig centraal gelegen evenemententerrein van, kampeerruimte ruim voldoende, parkeerplaatsen ruim voldoende, goede OV- verbinding uitstekend te realiseren, ruimte voor tenten, horeca, veel mensen die de ruimte hebben, etc. De KLEINE luchtvaart die er al zit, kan buiten de evenementen gewoon door blijven gaan.
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Zet er maar windmolens neer.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  De landingsbaan ligt er de gebouwen staan er en de parkeerplaatsen zijn er. Laat Lelystad maar open gaan.
 • M.G. Blom

  2 maanden geleden
  Niet in gebruik nemen, dát is pas geld weggooien. En 'iedereen' moest toch zonodig vliegvakanties vieren en nu heeft de minister het gedaan? Kom op zeg, het hele land is er via de democratie 'schuldig' aan.
 1. Gemeente koopt voor zeven ton boerderij voor Werelderfgoedcentrum Schokland, maar is de locatie geschikt?
  PREMIUM
  1

  Gemeente koopt voor zeven ton boerderij voor Werelderf­goed­cen­trum Schokland, maar is de locatie geschikt?

  De plannen voor een werelderfgoedcentrum bij Schokland zijn er al jaren, maar er is nu een mogelijke locatie voor gevonden. De gemeente Noordoostpolder wil bijna zeven ton op tafel leggen om een boerderij bij het voormalige eiland in de Zuiderzee te kopen. Of het pand en erf met karakteristieke schuur echt geschikt zijn om er het bezoekerscentrum te maken, moet later blijken.

Flevoland