Volledig scherm
Oorkonde Christiaan Huygensschool © Sabine Robertson

Christiaan Huygensschool is dé cultuurschool van Flevoland

DRONTEN - De Christiaan Huygensschool mag zichzelf een jaar lang de cultuurschool van Flevoland noemen. De school voor hoogbegaafde kinderen ging er woensdag vandoor met zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs.

De bekendmaking gebeurde op de ‘Dag van de Cultuureducatie’ in het Aviodrome. Onderwijsmanager Yvonne den Boer is verrast door deze uitslag. ,,Beide prijzen, dat is echt fantastisch!''

Cultuuronderwijs
Tijdens de Dag van de Cultuureducatie werden van de drie genomineerde scholen video's vertoond. Het publiek kon toen stemmen op de Drontense Christiaan Huygensschool, de Paulusschool uit Rutten of de Europaschool uit Almere.
Den Boer: ,,Het was druk. Er was wel 150, misschien 200 man aanwezig.'' Toen bekend was dat Christiaan Huygens de publieksprijs gewonnen had, volgde de bekendmaking van de vakjury. Ook toen ging de Drontense school er met de prijs vandoor. De manier waarop het cultuuronderwijs volledig geïntegreerd is met het onderwijs sprak de vakjury erg aan en gaf de doorslag.

Prijzen
Het team van Christiaan Huygens mag dankzij de publieksprijs een cultureel teamuitje organiseren. De vakjury zorgde voor een zilveren plaquette waar de naam van de school op prijkt. ,,Erg leuk allemaal, ook de kinderen waren heel enthousiast. Ze hebben een rondleiding en workshops gehad'', vertelt Den Boer.

Of de school volgend jaar de titel gaat verdedigen durft Den Boer nog niet te zeggen. ,,Ik weet niet of dat de bedoeling is, het is ook goed als er andere scholen onder de aandacht komen.''

Flevoland